CASTIGATOR EUROVISION 2015 este Suedia. Voltaj mulţumeşte Europei pe Facebook

CASTIGATOR EUROVISION 2015. Suedia a câştigat finala EUROVISION 2015, cu piesa "Heroes", interpretată de Måns Zelmerlöw. România, reprezentată de trupa Voltaj, cu melodia "De la capăt/ All Over Again", a ocupat poziţia 15-a. Finala Eurovision 2015 a avut loc sâmbătă seară, la Wiener Stadthalle.

23 mai 2015, 23:05
CASTIGATOR EUROVISION 2015 este Suedia. Voltaj mulţumeşte Europei pe Facebook

CASTIGATOR EUROVISION 2015. Suedia a fost declarată câştigătoarea concursului, cu piesa „Heroes”, interpretată de Måns Zelmerlöw. Pe locul doi s-a clasat Rusia, fiind urmată de Italia.

Suedia a fost reprezentată de Mans Zelmerlow, cu piesa „Heroes”.

Pe locul al doilea s-a clasat Rusia iar pe al treilea, Italia.

CASTIGATOR EUROVISION 2015. România, reprezentată de Voltaj, cu piesa „De la capăt”, s-a clasat pe locul al 15-lea. Voltaj a multumit fanilor cu o postare pe Facebook imediat după finala Eurovision 2015. Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision 2014, s-au situat pe locul al 12-lea. 

Solistul trupei Voltaj s-a declarat mulţumit de faptul că ţara noastră a reuşit să promoveze mesajul cântecului “De la capăt”, deşi poziţia a 15-a în clasamentul final nu este satisfacătoare.

„Ne pare foarte rău că nu am putut să aducem mai multă bucurie românilor, dar ne bucurăm că am făcut cunoscută campania noastră şi mergem mai departe”, a spus Călin Goia într-un interviu acordat Mediafax.

Eurovision 2015: Voltaj o ia de la capăt

Întrebat dacă este un cadou frumos participarea în finala Eurovision 2015, sâmbătă, chiar cu o zi înainte de a împlini 40 de ani, Călin Goia a spus: „Este cel mai mare eveniment muzical, concurs muzical, şi atâta timp cât eşti în finală este o realizare”.

„Am venit cu un alt gând, de a fi mult mai sus decât am reuşit, dar nu ne demoralizăm şi nu ne oprim”, a mai spus Călin Goia.

El a precizat că experienţa pe care trupa Voltaj a avut-o participând la Eurovision 2015 o va folosi pentru a-i ajuta şi pe următorii reprezentanţi ai României la competiţia muzicală. Cu o precizare: “Îmi doresc să fim mult mai uniţi decât suntem”.

În total, 20 de țări au intrat în finala Eurovision în urma a două semifinale, în care au fost selectați câte 10 finaliști. Acestora li s-au alăturat șapte concurenți ai țărilor calificate automat în finală — Australia (invitata ediției jubiliare, a 60-a), Austria — țara gazdă și țările din „Marele 5” — marile finanțatoare Eurovision — Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Germania.

Câștigătorul Eurovision a fost ales în urma votului juriilor de specialitate din țările participante, cumulat cu votul publicului. Votul juriului și votul publicului au avut ponderi egale.