Cât ar trebui să dormim în timpul zilei pentru a fi mai fericiţi

Somnul este un moment în care creierul îţi încarcă bateriile şi se pregăteşte să facă faţă tuturor provocărilor cu care ne întâlnim în fiecare zi. Pe lângă odihna din timpul nopţii, unii oameni preferă să moţăie în timpul liber sau să tragă un mic somn de după-amiază. Află care sunt beneficiile somnului în funcţie de durata lui.

RomaniaTV.net
17 feb. 2014, 12:55
Cât ar trebui să dormim în timpul zilei pentru a fi mai fericiţi

În urma unui studiilor, cercetătorii au descoperit în ce fel un somn scurt ne poate ajuta creierul. Astfel, în funcţie de numărul de minute dormite somnul ne ajută să reţinem ce am învăţat sau să ne concentrăm mai bine asupra problemelor cu care ne confruntăm.

Când şi cât să DORMI pentru a fi ODIHNIT. Care este legătura dintre somn şi obezitate

Între 10 şi 20 de minute: Perioada aceasta  de dormit este ideală pentru a ne spori puterea de concentrare şi să ne creştem energia. Dacă dormiţi doar atât nu veţi intra în stadiu de somn adânc şi astfel vă puteţi trezi rapid şi întoarce la treburile ce trebuie rezolvate.

Mitul celor 8 ore de somn a fost spulberat! Cât şi cum trebuie să dormim

30 de minute: Unele studii arată că un somn de asemenea durată pot produce inerţia specifică dormitului în timpul nopţii. După ce vă treziţi dintr-un astfel de somn vă va lua alte 30 de minute pentru a intra în formă maximă.

60 de minute: Acest timp petrecut dormind vă ajută să vă reţineţi date, nume şi feţe. În acest răstimp, creierul nostru intră în stadiul de somn adânc, însă vă veţi trezi destul de odihniţi şi relaxaţi, aproape la fel ca după somnul din timpul nopţii.

De ce tresar oamenii în somn. Vezi explicaţiile medicilor

90 de minute: În acest răstimp, creierul nostru trece printr-un ciclu complet de somn şi putem chiar visa. Acest tip de somn ne ajută să devenim mai fericiţi, să ne îmbunătăţim memoria, precum şi creativitatea.