„Cât costă…” Căutările pe Google arată obsesiile şi imaginea fiecărui stat din lume

Populaţia lumii foloseşte Google pentru a căuta informaţii despre ce sunt interesaţi. Site-ul fixr.com s-a folosit de interogările Google pentru fiecare ţară în parte pentru afla care sunt obsesiile oamenilor faţă de fiecare ţară în parte.

21 apr. 2015, 13:15

Sintagma „Cât costă…” arată care sunt percepţiile oamenilor faţă de fiecare ţară în parte şi posibil imaginile pe care şi le-au creat internauţi.

Citeşte şi Vezi cum poţi descărca istoricul căutărilor Google

De exemplu, pentru România cea mai căutată sintagma a fost „Cât costă o casă”. La fel şi pentru Belarus. În schimb, în Bulgaria şi Ucraina oamenii au căutat informaţii despre prostituţie.

Totuşi, cât costă alimentele este o sintagmă destul de căutată în Europa: mâncarea în Spania, cafeaua în Croaţia, croissantul în Franţa. Însă internauţii sunt interesaţi de cât costă o bere în Islanda, Belgia, Cehia, Serbia, Estonia precum şi Turcia.

(w500)

Pentru Rusia cea mai mare obsesie financiară a internauţilor este „Cât costă să pilotezi un MIG„.

(w500)

În Africa cele mai multe căutări pe Google vizează cuvinte precum vacă, capră, nuntă, petrol, gaze naturale, camilă, precum şi cât costă să călăreşti o cămilă. Uimitor este faptul că se caută şi termenul „sclavi”.

Citeşte şi Ţi-ai pierdut telefonul Android? Google ţi-l găseşte printr-un singur click

Asia, în schimb, are printre cele diverse tipuri de căutări, de la mâncare la covoare, de la călătorii, la rinoplastie, dar şi pepeni verzi în Japonia. Cocaina şi prostituţia nu sunt uitate, dar şi cât costă berea, tatuajele, o camilă, un Lamborghini şi un Ferrari.

(w500)

Căutările ce vizează Australia sunt legate de fertilizarea in vitro.

(w500)