Cât costă petrecerea Crăciunului în România. Oferte la hotel sau la pensiune

Românii sunt reticenţi când vine vorba de Crăciun în străinătate, drept pentru care mulţi aleg să sărbătorească Naşterea Domnului în ţară, la un hotel sau o pensiune. La cea de-a doua variantă, totul se desfăşoară cât se poate de tradiţional, începând cu tăiatul porcului, împodobitul bradului şi până la masa de Crăciun, pregătită de gazdă la cuptorul din curtea pensiunii.

24 nov. 2012, 06:25
Cât costă petrecerea Crăciunului în România. Oferte la hotel sau la pensiune

Zona cea mai bătută pentru petrecrea concediului de Crăciun este Valea Prahovei, pentru cei care aleg hotelurile, în timp ce turiştii care aleg pensiunile turistice se orientează către zona Bran-Moeciu, precum şi Mărginimea Sibiului. Un pachet turstic de Crăciun este mai ieftin ca unul de Revelion în hoteluri, întrucât pentru petrecrea dintre ani marea majoritate a hotelierilor asigură vizitatorilor programe de enterteiment, programe care se regăsesc în preţul pachetului. Preţul pentru un pachet turistic de două persoane în Poiana Braşov pentru Crăciun sare de 1000 de lei. „ Crăciunul la Poiana Braşov, la Hotel Escalade de 4 stele, costă de la 591 de lei pentru o persoană. Tariful include cazare în perioada 24-27 decembrie, cu demipensiune, adică mic dejun şi cină, precum şi cină festivă în seara de Crăciun” a spus pentru ROMÂNIATV.NET, Adrian Voican, director Bibi Touring. Tot în zonă, în staţiunea Sinaia, un pachet turistic pentru Crăciun costă 299 de lei. „Pentru preţul de 299 de lei, turiştii sunt cazaţi la hotelul Cota 1400, hotel de 3 stele, şi beneficiază de două nopţi de cazare cu mic dejun” a amintit pentru ROMÂNIATV.NET, Oana Şerban, specialist marketing Europa Travel.

Crăciun în Moldova

Europa Travel propune celor care vor un concediu în Moldova, judeţul Neamţ, în zona Durău. „Un pachet turistic cu trei nopţi de cazare şi cină festivă de Crăciun, în zona Durău, în hotel Brânduşa, 2 stele, costă 240 de lei de persoană” a precizat Oana Şerban. În Vatra Dornei, un pachet turistic de Crăciun, de la Bibi Touring, costă 742 de lei de persoană. „Preţul include 5 nopţi de cazare în hotelul Intus, 2 stele, cină festivă de Crăciun şi bonuri valorice de 50 de lei de persoană pe zi”, a adăugat Adrian Voican. O altă posibilitate de petrecere a Crăciunului la acelaşi preţ, 742 de lei de persoană, dar pe o altă destinaţie este Gura Humorului. „Pachetul la Gura Humorului include 3 nopţi de cazare, cină festivă de Crăciun şi bonuri valorice de 50 de lei pe zi de persoană” a amintit Adrian Voican.

Crăciun în Mărginimea Sibiului

În pensiunea Nebarog Răşinari, de 2 margarete, situată la 13 kilometri de Sibiu, un sejur cu 3 nopţi de cazare costă 500 de lei de persoană. Preţul include demipensiune şi masă festivă de Crăciun. Gazdele promit mâncăruri tradiţionale făcute din produse ecologice.

O altă pensiune din zonă, Otilia, de 3 margarete, propune unui grup de 12-20 de persoane pachete turiatice de 3 nopţi de cazare cu pensiune completă plus masă festivă de Crăciun la preţul de 600 de lei de persoană. „Meniul constă în mâncăruri tradiţionale specifice acestei sărbători, gustoase şi pe săturate”, promite administratorul pensiunii.

Oferte de Crăciun la Bâlea Lac

Zona este căutată nu numai pentru că este frumoasă, ci şi de cei care iubesc sporturile de iarnă. În zonă există numeroase pârtii naturale, schiul fiind sportul practicat de majoritatea turiştilor.

La pensiune Rece din Bâlea, de 3 margarete, două nopţi de cazare, cu toate mesele incluse costă 350 de lei. Preţul sare la 480 de lei de persoană dacă se alege pachetul cu 3 zile de cazare. Preţul unui sejur de Crăciun în complexul Europa Transfăgărăşan, Bâlea Lac, de 3 stele, cu 5 nopţi de cazare costă 540 de lei. Preţul include mic dejun şi cină şi cină festivă de Crăciun.

Preţuri similare ca în 2011

„Până în prezent vânzarile pentru pachetele turistice de Crăciun sunt aproximativ la acelaşi nivel ca şi anul trecut, cu o uşoară creştere faţă de aceeaşi perioadă din 2011. De asemenea, preţurile nu au suferit modificări mari faţă de anul precedent” a concluzionat Oana Şerban.