Cât costă să angajezi o bonă filipineză

Puţine mămici din ziua de astăzi îşi mai permit să-şi lase serviciul şi să stea acasă ca să îşi crească singure copiii, aşa cum au făcut mamele sau bunicile noastre. În condiţiile în care creşele şi grădiniţele sunt supraaglomerate şi au personal insuficient, iar bunicii sunt indisponibili sau pur şi simplu nu pot să aibă grijă de un copil mic, singura soluţie pentru multe familii este angajarea unei bone.

27 feb. 2014, 11:55
Cât costă să angajezi o bonă filipineză

Foarte puţine bone au însă pregătirea şi experienţa, ca să nu mai vorbim despre răbdarea necesară pentru a-şi îndeplini responsabilităţile uriaşe ale îngrijirii, creşterii şi educării unui copil, scrie cugetliber.ro. Multe mămici acceptă să primească alături de copiii lor femei despre care nu ştiu mare lucru sau despre care doar au auzit că sunt „de treabă”. Însă, în numeroase cazuri, se dovedesc a fi persoane nepotrivite pentru această activitate.

Citeşte şi Ce făcea o bonă cu un copil de nouă ani! Părinţii au chemat imediat poliţia

Pentru a evita astfel de situaţii, este de recomandat să apelaţi la serviciile unei agenţii de recrutare bone. „Noi avem o fişă completă a fiecărei aplicante. Le cerem cazier, analize medicale şi psihologul nostru poartă o discuţie cu ea pentru a depista eventuale probleme de comportament. Este bine ca recrutarea să se facă prin intermediul unei firme specializate, pentru a feri familia de eventualele accidente neplăcute. Costurile nu cresc foarte mult, dar ştiţi cum se spune «Paza bună trece primejdia rea!»”, a declarat reprezentantul unei agenţii de recrutări bone, menajere şi îngrijitori bătrâni.

Citeşte şi Beyonce caută o bonă din Franţa pentru fiica sa

Deşi este percepută ca o modă, din ce în ce mai multe familii angajează bone din alte ţări, cum ar fi Filipine sau Nepal. Renumite pentru modestia, empatia şi devotamentul lor, bonele filipineze au câştigat rapid inimile multor părinţi români, dar mai ales ale copiilor pe care îi îngrijesc. Salariile acestora sunt, deseori, mai mici decât un salariu cerut de o bonă româncă, dar implicarea este net superioară. „Bonele filipineze sunt o alternativă pentru familiile care sunt ocupate tot timpul zilei şi chiar şi noaptea, deoarece pot locui în aceeaşi casă şi practic pot fi aproape tot timpul disponibile. În plus, cei mici învaţă foarte repede limba engleză. Bonele filipineze sunt specializate în centre de pregătire profesională”, a precizat reprezentantul agenţiei de recrutare.

Contractele se fac, de obicei, pe doi ani de zile, cu posibilitate de prelungire. Taxa iniţială, de aducere a bonei în ţară, care include şi comisionul firmei, este cuprinsă între 2.000 – 3.000 de euro. Ulterior, bona va primi un salariu de 300 – 400 de euro, în funcţie de cum stabiliţi.