Cât de des ar trebui să faci sex într-un cuplu

Multi oameni se intreaba cat de des este "normal" sa faci sex intr-o casnicie. Sunt ingrijorati fie ca fac prea mult sau prea putin amor. Sa spunem ca doua perechi fac amor cu aceeasi frecventa: de doua ori pe saptamana.

17 sept. 2018, 11:21
Cât de des ar trebui să faci sex într-un cuplu

In primul cuplu, femeia este frustrata pentru ca ar vrea sa faca dragoste zilnic. In celalalt cuplu, femeia crede ca partenerul pune presiune pe ea si si-ar dori sa faca amor o data pe luna. Adevarul este ca oamenii sunt atat de diferiti, au vise diferite si asteptari diferite.

Potrivit, unui studiu realizat de catre Kinsey Institute, persoanele intre 18-29 de ani fac, in medie, sex de 112 ori pe an, cele intre 30-39 de ani se iubesc in medie de 86 de ori pe an si cele intre 40 si 49 de ani o fac, in medie, de 69 de ori.13% dintre cuplurile casatorite fac dragoste o data pe an, 45%  o data pe luna, 34% fac amor de doua, trei ori pe saptamana si 7% de patru sau mai multe ori pe saptamana.

Asadar, jumatate dintre cuplurile casatorite fac sex o data pe luna. Surprinzator nu-i asa? Si cand te gandesti ca la inceputul relatiei, cei mai multi o faceau de doua trei ori pe zi.

Ce se intampla mai apoi? Job-ul, copiii, oboseala, boala, provocarile pe care le presupune o casnicie – toate aceste lucruri influenteaza negativ viata sexuala. 

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.