Cât de sănătos este hreanul

Unul dintre alimentele de nelipsit din cămara gospodinelor, hreanul este bogat în vitamine mai ales complexul B și vitamina C.

03 oct. 2017, 06:45
Cât de sănătos este hreanul

Un mix ideal pentru sănătatea ta este alcătuit din hrean, miere de albine și zeama de la o lămâie, cu acest mix vei putea combate foarte multe afecțiuni și în același timp vei contribui la întărirea imunității tale.

Pe lângă vitaminele B și C, hreanul îți aduce un aport bun de potasiu, calciu, fier și reprezintă unul dintre cei mai buni aliați în lupta împotriva surplusului de kilograme.

De asemenea poate fi folosit ca și adjuvant în tratarea anumitor afecțiuni precum tuse, răceală, gură, dureri dese de cap, bronșită, reumatism, probleme ale tractului urinar și este benefic pentru întărirea musculaturii și a articulațiilor.
Cel mai bun remediu cu hrean

Ceaiul de hrean reprezintă cea mai bună soluție și la îndemână de a te bucura de proprietățile sale benefice. Pentru asta trebuie să fierbi 200 de mililitri de apă și apoi să adaugi o lingură rasă de hrean.

Lasă la infuzat 5 minute și apoi strecoară-l și consumă zilnic câte 70 de mililitri de 3 ori pe zi mai ales după masă. În felul acesta vei uita de afecțiunile de sezon și de țesutul adipos în exces, dacă mai faci și cel puțin 30 de minute de mișcare și nu exagerezi cu porțiile de mâncare.
Are efecte terapeutice miraculoase

Dacă alegi să îl consumi sub formă de salată, îl poți păstra sub această formă un interval de până la 2 săptămâni la frigider, dacă faci o cantitate mai mare. În salată cea mai sănătoasă combinație pare a fi cea dintre sfeclă și hrean. Rade ambele legume și apoi adaugă sare, ulei de măsline, miere de albine o linguriță și un strop de oțet de mere, amestecă-le bine și poți să îl păstrezi amestecul într-un borcan ermetic din care să consumi zilnic fie ca garnitură fie câte o linguriță după micul dejun.

Ține cont de faptul că hreanul este un tonic sexual și un afrodiziac puternic. Pentru a te bucura de aceste efecte trebuie să pui într-un litru de vin roșu natural 10-15 linguri de hrean ras foarte fin și să lași la macerat 7-8 zile după care să filtrezi licoarea. 3-4 linguri din acest vin te va ajuta să îți îmbunătățești digestia, activitatea cardiacă și să combați anemia și litiaza renală. Consumat pe termen lung îți va îmbunătăți viața sexuală.
Adjuvant în afecțiunile căilor respiratorii

Cu siguranță dacă în copilărie ai stat mai mult pe la bunici și ai răcit, ai avut parte de siropul de hrean. Acesta se obține foarte simplu și este extrem de benefic.

Tot ce trebuie să faci este să razi o rădăcină de hrean și să o amesteci cu 4 linguri de miere. Lasă remediul la macerat 20-30 minute și strecoară apoi siropul obținut.

Restul se pune într-un tifon și se lasă la fiert. Când a fiert se pune la răcit și se amestecă cu siropul crud. 3 linguri din acest amestec te va ajuta dacă te confrunți cu astm, bronșită cronică sau orice altă afecțiune a căilor respiratorii.

Află cum poți slăbi cu ajutorul hreanului pe clicksanatate.ro.