Cât de sănătos este să mănânci fructe dimineaţa!

Doctorii recomandă să mâncăm cât mai multe fructe și legume. Dar ei nu ne spun care este timpul potrivit pentru a o face. Poate că nu știai, dar ora este foarte importantă. Te-ai întrebat vreodată de ce te-ai balonat după ce ai mâncat un fruct? 

21 iul. 2017, 09:03
Cât de sănătos este să mănânci fructe dimineaţa!

Răspunsul este că l-ai mâncat la momentul nepotrivit. Iată ce trebuie să știi despre fructe.

Fructele mâncate pe stomacul gol

Potrivit mai multor studii, consumul de fructe pe stomacul gol este cel mai bun lucru pe care-l poți face. După ce ai mâncat, unele fructe pot provoca balonarea și alte probleme digestive.

Fructele mențin corpul sănătos

Persoanele care mănâncă fructe pe stomacul gol au pielea mai sănătoasă, părul mai puternic, nivelul de energie crește, nu se îngrașă și creierul se menține sănătos.

Fructe întregi versus suc

Care crezi că este cea mai bună modalitate de a mânca fructele? Specialiștii spun că fructul mâncat întreg este cel mai sănătos, deoarece astfel nu-și pierde din valoarea nutritivă. Sucul este și el recomandat, dar doar atunci când îl prepari chiar tu și îl bei la micul dejun. 

Sucul de fructe natural

Dacă nu îți place să mănânci fructul întreg ci să-l faci suc, nu-l bea dintr-o dată. Bucură-te de fiecare înghițitură.

Fructele cu efect detoxificant

Ai încercat o cură de detoxificare de trei zile în care să mănânci doar fructe? Ei bine, să știi că funcționează! Trebuie să faci combinația perfectă de fructe și să nu depășești numărul de calorii consumate. 

Absorbția substanțelor nutritive

De unde îți dai seama că organismul a asimilat toate substanțele nutritive care se găsesc în fructele consumate? După ce te-ai trezit, bea un pahar cu apă.  După 10-15 minute, mănâncă o porție de fructe. Astfel corpul va absorbi toți compușii nutritivi. Nu mânca niciodată fructe după o masă copioasă. Sistemul digestiv nu va putea să-și îndeplinească funcțiile, și tu te vei confrunta cu indigestie sau balonare. 

Fructe după masă?

Ai poftă de un fruct după ce ai mâncat? În mod normal, ar trebui să-l consumi cu două ore înainte sau 2 ore după ce ai terminat de mâncat. Dar așteaptă 45 de minute, apoi mănâncă fructul.

Fructe care te ajută să slăbești