Cât de sănătos este sushi

Sushi este considerat cel mai sănătos preparat din lume, cu un gust deosebit și inconfundabil. Chiar dacă provine din Japonia, îl regăsești în toate colțurile lumii.

01 iun. 2017, 06:37
Cât de sănătos este sushi

Una dintre cele mai cunoscute mâncăruri la nivel internațional, considerat a fi finger food, adică mâncarea care se mănâncă cu mâna, mai ales dacă nu ești destul de experimentat cu bețișoarele.

Specialiștii de la My Sushi afirmă că orezul învelit în algă de mare aduce o serie de beneficii pentru sănătatea ta. Pentru a te bucura din plin de aromele acestui preparat trebuie să mănânci rola de sushi dintr-o singură înghițitură.
Nu te îngrașă

Acest preparat are un conținut extrem de scăzut de colesterol, atât orezul cât și peștele fiind extrem de benefice pentru sănătatea ta. Algele marine în care sunt împachetate rulourile îți aduc un plus de magneziu, calciu, fier și un gust divin.

Deoarece se servește adesea alături de ghimbir murat, un antiseptic natural plin de nutrimenți benefici sănătății tale, sau sosul de soia și o pastă verde extrem de picantă cunoscută sub numele de „wasabi” îți aduc un aport de antioxidanți, proteine și fier.

Mai mult de atât preparatul în care se folosește peste crud este mult mai bogat în acizi Omega-3, reușind în felul acesta să îți ofere o ami mare protecție împotriva bolilor cardiovasculare.
Peștele crud, secretul japonezilor

Dacă ai admirat silueta impecabilă pe care japonezele o etalează adesea, este bine să afli că în media ele consumă cam 100 de grame de pește crud pe zi, fie că este sub formă de suhi, tempura sau sashimi.

Astfel ei sunt feriți de colesterol, maladii acrdiovasculare și sunt considerați ca fiind cei mai sănătoși oameni cu un regim de viață cât mai echilibrat.

Studiile clinice efectuate pe baza acestei diete au arătatt că tocmai acizii grași de Omega 3 sunt principalii responsabili cu buna activitate a sistemului cardiovascular.

Cele mai bune specii de pește pentru astfel de delicatese se pare a fi cele de apă rece precum somonul, macroul, tonul, sardinele sau hamsiile.

Cea mai indicată variantă pentru sushi rămâne totuși macroul, din cauza conținutului caloric extrem de redus și a conținutului bogat de proteine.
Orezul, sursă de energie

Asiaticii sunt recunoscuți pentru energia lor și pentru echilibrul alimentar de care se bucură zilnic, dar și de o frumusețe ce se păstreză timp îndelungat.

Astfel că elementul principal în alimentația lor este orezul, consumat atât ca fel principal cât și ca aperitiv sau garnitură. În felul acesta ei beneficiază de un adevărat pansament împotriva tulburărilor digestive.

O alternativă a orezului pe care și tu îl consumi adesea este orezul negru, care a început să fie folosit și la prepararea de sushi în restaurantele selecte.

Acesta, îi conferă și mai multe substanțe nutritive, fier, vitaminele B1, B3, și contribuie substanțial la menținerea nivelului glicemic în parametri optimi!

Află ce spune mâncarea preferată despre tine pe clicksanatate.ro