Cât sex este normal într-o relaţie normală?

Cand esti la inceputul unei relatii, partidele de sex sunt dese si peste tot, fara nicio opreliste. Odata cu trecerea timpului lucrurile se schimba, iar sexul este pozitionat undeva spre coada listei de prioritati. Uneori  chiar ajungi sa te intrebi daca ai, din acest punct de vedere, o relatie normala si cat de mult sex (sau cat de putin) este normal intr-o relatie normala.

01 sept. 2014, 19:41
Cât sex este normal într-o relaţie normală?

Iata ce parere au specialistii in terapie de cuplu:

Cum evolueaza sexul intr-o relatie?

In primele luni de relatie, ajungi la orizontala aproape la fiecare intalnire. Asta nu inseamna ca esti maniac sexual. Este vorba de stiinta! De fapt, corpul tau si al partenerului de cuplu emit hormoni care vor duce la crearea atasamentului. In plus, faptul ca fiecare exploreaza corpul celuilalt este foarte excitant. Insa este imposibil sa faceti schimb de fluide la aceste cote inalte pana la adanci batraneti. „Pe masura ce relatia avanseaza, este ceva natural sa nu mai faci la fel de mult sex ca la inceput. Asta nu inseamna ca va iubiti mai putin. Se intampla pentru ca va simtiti confortabil unul in compania celuilalt, relatia este sigura, amandoi impartasiti o legatura emotionala si afectiva durabila, drept pentru care sexul este ultimul element din ecuatie”, explica dr. Cecilia d’Felice, psiholog practician.

CITESTE SI: HOROSCOPUL SEXUAL al lunii septembrie

…Si, totusi, cat de mult este normal?

Trebuie sa elimini din start tot ceea ce auzi in stanga si in dreapta despre sex si despre cat de des o fac altii. Mai mult sau mai putin sunt notiuni foarte subiective, iar ceea ce e putin pentru tine, pentru altii poate fi mult. Totul trebuie raportat la persoana ta. Iar ca sa faci asta, iti pui urmatoarele intrebari:

a)      Cat de multe partide de sex sunt suficiente pentru mine?

b)      Sunt satisfacut de actualul numar al partidelor de sex din relatia mea?

Daca raspunsul la cea de-a doua intrebare este “DA”, nu mai conteaza daca acest lucru inseamna una pe an sau 10 pe saptamana. Atat timp cat esti fericit, nici nu are sens sa-ti faci probleme in legatura cu “standardele” impuse de altii. Insa, daca esti nefericit atat in ceea ce priveste cantitatea, cat si calitatea partidelor de sex, este cazul sa vorbesti deschis cu partenerul de cuplu despre nevoile si asteptarile tale.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro