Cât trebuie să dormi ca să îţi funcţioneze creierul perfect

Nu ai nevoie de suplimente pentru a imbunatati functionarea creierului. Nu ai nevoie decat de un pui de somn. Poate ca te simti vinovat atunci cand simti nevoia sa dormi cateva minute in timp ce esti la birou. Chiar daca somnul la birou este tabu, studiile au demonstrat ca si numai cateva minute de odihna cresc functiile cognitive si productivitatea.

31 mai 2016, 20:08
Cât trebuie să dormi ca să îţi funcţioneze creierul perfect

Ti s-a intamplat vreodata sa te confrunti ore in sir cu o problema si apoi dupa ce ai inchis ochii cateva minute, brusc sa gasesti solutia, iar lucrurile sa devina mai clare? In acele clipe creierul se simte odihnit, stimulat si alert, iar atentia si concentratia ta s-au imbunatatit.

Un studiu in US a scos la iveala ca partea dreapta a creierului, care este asociata cu creativitatea, este mai ocupata in timp ce tu dormi in vreme ce partea stanga a creierului este mult mai „tacuta”. Nu este de mirare ca un pui de somn aduce atat de multe beneficii. In timpul zilei o persoana este expusa la o multime de informatii iar odihna scurta protejeaza creierul de suprasolicitare si il ajuta sa absoarba noile informatii, astfel ca invatarea si memoria sunt imbunatatite.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.