Cătălin Chelu, dat în URMĂRIRE NAŢIONALĂ după ce a fost condamnat la 6 ani de închisoare

Omul de afaceri Cătălin Chelu este dat în urmărire naţională, după ce s-ar fi sustras punerii în executare a condamnării la şase ani de închisoare primite în dosarul "Mită la MAI", informează România TV.

11 sept. 2014, 11:18
Cătălin Chelu, dat în URMĂRIRE NAŢIONALĂ după ce a fost condamnat la 6 ani de închisoare

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat, la data de 8 septembrie, pe omul de afaceri Cătălin Chelu la şase ani de închisoare după ce acesta ar fi încercat să mituiască fostul secretar de stat în Ministerul de Interne Dan Valentin Fătuloiu.

Tot atunci, judecătorii l-au condamnat pe Ştefan Niţache la patru ani de închisoare cu executare, iar pe Gabriel Constantinescu şi pe Cristi Antonel Bunu la câte şase luni de închisoare cu suspendare.

După pronunţarea sentinţei, persoanele condamnate fie ar fi trebuit să se prezinte la cea mai apropiată secţie de poliţiei sau să fie ridicaţi de oamenii legii şi duşi în arest.

Cătălin Chelu a fost însă de negăsit. Poliţiştii gălăţeni au dispus ca acesta să fie dat în urmărire naţională pentru a putea fi pusă în executare pedeapsa primită.

CITEŞTE ŞI Afaceristul Cătălin Chelu, condamnat la şase ani de închisoare. A încercat să dea o mită de 1 milion de euro

Cătălin Chelu a fost acuzat, în acest dosar, de dare de mită şi cumpărare de influenţă, iar Niţache Ştefan Badea, Cristi Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu, apropiaţi ai omului de afaceri gălăţean, de complicitate la dare de mită.

Cătălin Chelu a fost acuzat că, din august şi până în 12 noiembrie 2010, i-a promis chestorului şef Dan Valentin Fătuloiu suma de un milion de euro.

În schimbul banilor, Fătuloiu – care, potrivit procurorilor DNA, a fost denunţător în acest dosar – trebuia ca, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să „îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informaţiilor din dosarele penale având ca obiect infracţiuni comise de către Chelu Cătălin Constantin şi persoanele apropiate acestuia”.

Pe 23 noiembrie 2010, Fătuloiu a fost revocat din funcţie, la scurt timp după scandalul privind mita de un milion de euro care i-ar fi fost promisă de Chelu pentru a-i rezolva dosarele penale.

Decizia a fost luată în urma verificărilor făcute de Corpul de control al MAI la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ. Controlul a fost dispus în urma asasinatului din 14 noiembrie de la Piatra Neamţ şi după ce fostul şef al IPJ Neamţ Aurelian Vasea Şoric a fost acuzat că ar „pactiza” cu lumea interlopă.

Aurelian Şoric şi-a dat demisia la scurt timp după declanşarea scandalului de la Neamţ şi a fost cercetat disciplinar la nivelul MAI.