Cătălin Cherecheş rămâne în arest prevenitiv. Nu mai depune jurământul la Catedrală

Cătălin Cherecheş, reales ca primar al municipiului Baia Mare deşi se află în spatele gratiilor, rămâne în arest preventiv, potrivit unei decizii a Curţii de Apel Cluj. Cherecheş a fost reţinut în data de 26 aprilie.

01 iul. 2016, 11:12
Cătălin Cherecheş rămâne în arest prevenitiv. Nu mai depune jurământul la Catedrală

Magistrații Curții de apel au respins contestația formulată de avocații lui Cătălin Cherecheș cu privire la măsura arestului preventiv, dar au acceptat ca dosarul să fie strămutat de la Tribunalul Maramureș la Cluj.

În urmă cu două săptămâni, Cătălin Cherecheş formulase o solicitare scrisă către Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, pentru a depune jurământul de edil în incinta catedralei episcopale din municipiul Baia Mare.

În noile condiţii, primarul interimar, Rob Marinel, a spus că şedinta de la Catedrala a fost revocată. „Am revocat şedinţa de convocare a Consiliului Local pentru data de duminică. Am primit o adresă de la Penitenciarul Gherla prin care dânşii nu sunt de acord cu locaţia de la Catedrala Episcopală. Consiliul a fost convocat pentru data, ora, locaţia Catedrala Episcopală, motiv pentru care sunt nevoit, conform legii, sa o revoc, urmând ca, respectând termenul legal, dacă se stabileşte o nouă locaţie, să convoc o nouă şedinţă„, a spus Rob Marinel.

Cătălin Cherecheș, primarul ales al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturile exprimate, se află în arest preventiv la Penitenciarul Gherla, fiind cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată.