Cătălin Drulă îl face praf pe Florin Cîţu în scandalul achiziţiei de vaccinuri: „Ne-a spus: ‘cumpărăm atâtea că am spus eu’. Transformaseră Ministerul Sănătăţii într-un notar care semna comenzile cu vaccinuri negociate de Cîţu”

Cătălin Drulă intervine în scandalul achiziţiei de vaccinuri împotriva coronavirusului şi face acuzaţii dure la adresa lui Florin Cîţu. Preşedintele interimar al USR susţine că fostul premier miza pe o campanie de vaccinare foarte mare şi voia să îşi lege succesul de asta. 

19 apr. 2022, 22:33
Cătălin Drulă îl face praf pe Florin Cîţu în scandalul achiziţiei de vaccinuri: „Ne-a spus: ‘cumpărăm atâtea că am spus eu’. Transformaseră Ministerul Sănătăţii într-un notar care semna comenzile cu vaccinuri negociate de Cîţu”

Cătălin Drulă îl face praf pe Florin Cîţu în scandalul achiziţiei de vaccinuri. Fostul ministru al Transporturilor spune că Florin Cîţu miza pe o campanie de vaccinare foarte mare şi voia să îşi lege succesul de asta.

Cătălin Drulă îl face praf pe Florin Cîţu în scandalul achiziţiei de vaccinuri

Citeşte şi Alexandru Rafila aruncă vina pe miniştrii USR pentru dozele suplimentare de vaccin. „Puteau să accepte sau nu achiziţia de vaccin”

Preşedintele interimar al USR a declarat, marţi, că Florin Cîţu a fost cel care şi-a asumat achiziţia vaccinurilor, precizând că ”transformaseră Ministerul Sănătăţii într-un notar care semna comenzile cu vaccinuri negociate de Cîţu”.

”Florin Cîţu era premierul, CNCAV-ul cu vaccinuri era la el, ei transformaseră Ministerul Sănătăţii într-un notar care semna comenzile cu vaccinuri negociate de Cîţu. (..) Florin ne-a spus: Am eu, Ursula, suntem în alte legături, cumpărăm atâtea că am spus eu. El şi-a asumat. Noi aveam un interval minim şi maxim, el a luat la maxim vaccinurile, pe acel interval, pe un poker, cum face cu toată cariera lui politică, aruncat aiurea, dar era premier”, a declarat fostul ministru al Transporturilor, potrivit News.ro.

Acesta a mai spus că Florin Cîţu ”miza pe o campanie de vaccinare foarte mare şi voia să îşi lege succesul de asta”. Drulă a mai afirmat că în şedinţa de Guvern a asistat la această discuţie privind vaccinurile.

”În şedinţa de Guvern ştiu explicit că am asistat la discuţia asta (..) şi Cîţu a spus, hai să spun în engleză, ca să înţeleagă şi el: ”It s on me, adică eu am făcut-o. Nu are nici partea de asumare”, a mai spus Drulă.

Citeşte şi Alexandru Rafila vrea renegocierea contractelor privind achiziţia vaccinurilor împotriva COVID-19

Drulă „USR are o şansă foarte mare să intre la guvernare în 2024”

Preşedintele interimar al USR, a mai declarat că este convins că pot să facă un pol liberal, cu o parte din cei din PNL, ca alternativă la polul militaro-socialist, iar USR are o şansă foarte mare să fie la guvernare, după alegerile din 2024.

”Eu cred că USR are o şansă foarte mare să fie la guvernare din 2024”, a spus Cătălin Drulă, afirmând că ar mai guverna cu unii oameni din PNL.

Întrebat pe cine ar alege între Cîţu şi Ciucă, liderul USR a răspuns: ”Ciucă măcar e om mai aşezat, cu care poţi să vorbeşti nişte lucruri. Din păcate, nu are o competenţă foarte mare pentru ce e nevoie pe guvernare. Florin Cîţu este un om care a acţionat în politică complet neserios şi nu se poate construi cu el”.

Cătălin Drulă a mai spus că a colaborat foarte bine cu Ilie Bolojan, cu primarul Reşiţei sau preşedintele de Consiliu Judeţean de acolo.

”Sunt oameni care acum sunt nedumeriţi în militarul socialist din care au ajuns să facă parte. Le întind o mână, pentru construcţie şi sunt convins că putem să facem un pol liberal, ca alternativă la polul militaro-socialist. Eu asta îmi doresc pentru 2024, să facem un pol”, a mai afirmat Drulă.