Cătălin Ivan: Adina Vălean este o trădătoare

Social-democraţii români doresc ca România să fie reprezentată în funcţiile importante din Parlamentul European, dar consideră în acelaşi timp că eurodeputata PPE Adina Vălean "este o trădătoare", a declarat marţi europarlamentarul român Cătălin Ivan (PSD).

RomaniaTV.net
01 iul. 2014, 10:38
Cătălin Ivan: Adina Vălean este o trădătoare

„În primul rând, o susţinem pe Corina Creţu, pentru că merită să fie vicepreşedinte al PE după toată activitatea depusă. Suntem bucuroşi că nu mai e Laszlo Tokes (vicepreşedinte al PE, n.r.). România a avut un vicepreşedinte al PE, pe Laszlo Tokes, susţinut de Traian Băsescu, Monica Macovei şi toţi cei de la PDL. În sfârşit, România are şansa să aibă un vicepreşedinte de Parlament European care să reprezinte cu cinste ţara noastră. Nu mă interesează campania pe care şi-o face Adina Vălean, în general trădătorii îşi merită soarta şi nu pot decât să o văd astfel pe Adina Vălean – ca pe un trădător. Am dus multe bătălii împreună, ştiu cât de vehementă era împotriva lui Traian Băsescu într-o anumită perioadă, iar schimbarea asta radicală de discurs pe noi ne-a uimit, ca să zic aşa. Adina Vălean să-şi facă propria campanie, voturile noastre nu le va avea, pentru că oricât de mult ne-am dori ca România să aibă reprezentanţi în funcţiile importante din PE, contează mult calitatea acestora. Voturile delegaţiei PSD nu le va avea pentru că noi o ştim pe dna Adina Vălean şi ştim istoria recentă a colaborării noastre”, a declarat Ivan, la sediul Parlamentului European de la Strasbourg.

Eurodeputata PSD Corina Creţu a reafirmat că, în calitate de posibil viitor vicepreşedinte al PE, va continua, alături de colegii săi, să apere drepturile celor care au votat pentru social-democraţie, precum şi pe ale cetăţenilor români. „Şi acesta va fi rolul nostru, şi al meu, ca vicepreşedinte al PE, de a ne asigura că sunt reprezentate interesele cetăţenilor care ne-au votat, pentru a fi reprezentate interesele României şi ale grupului socialist şi a avea o voce mai puternică în PE”, a subliniat Corina Creţu.

În opinia acesteia, campania Adinei Vălean pentru funcţia de vicepreşedinte al PE a fost una „contraproductivă”.

„Ca dovadă, aseară, în grupul S&D, am avut unanimitate şi cred că este pentru prima data când s-a spus că România şi social-democraţii români merită să aibă un post de vicepreşedinte în PE. Şi asta nu mi se datorează mie, ci rezultatelor excepţionale pe care le-am obţinut. A fost practic cel mai important vot din grupul socialist, suntem a patra delegaţie, deşi suntem a şaptea ţară ca mărime”, a argumentat eurodeputata social-democrată.

„Interesul nostru a fost să obţinem cât mai multe voturi pentru colega noastră, Corina Creţu, şi asta am făcut. Am vorbit cu colegii, nu doar de la grupul socialist, şi toţi au răspuns pozitiv şi sperăm să luăm foarte multe voturi astăzi. Noi toţi suntem mândri şi o susţinem cu tot sufletul”, a declarat la rândul său eurodeputata Daciana Sârbu.