Cătălin Ivan (PSD): USD nu înseamnă că PSD, UNPR şi PC se dezic de USL

Purtatorul de cuvant al PSD Catalin Ivan vorbeste, intr-un interviu pentru RomaniaTV.net, despre Uniunea Social Democrata (USD), alianta electorala cu care PSD + UNPR + PC vor merge impreuna in alegerile europarlamentare din luna mai.

10 feb. 2014, 13:40
Cătălin Ivan (PSD): USD nu înseamnă că PSD, UNPR şi PC se dezic de USL

Cătălin Ivan explica faptul ca USD este „o uniune care valorizeaza ideile si proiectele stangii, in Romania si in UE” si subliniaza ca PSD, UNPR si PC nu se dezic de USL ci, dimpotriva, USD sustine 100% obiectivele si proiectele USL: „USL ramane insa constructia politica majora, care domina in prezent Romania – cu uniunea dintre cele 4 partide, dintre care 3 sunt astazi aici, in USD”, arata Catalin Ivan.

R: Domnule Catalin Ivan, ce inseamna USD?

CI: USD, sau Uniunea Social Democrata, este formula electorala prin care mergem in alegerile europene – PSD+UNPR+PC.

R: De ce USD si nu alta denumire?

CI: In campanie se merge pe sigla PSD, dar era nevoie ca, dintre partidele care participa la acest efort, sa se evidentieze uniunea. S-a preluat denumirea de Uniune, tocmai in acest sens. Pe fond, insa, se folosesc toate elementele de identificare ale siglei PSD – trandafirii si culoarea rosie.

R: USD a mai existat in trecut. De ce reluati denumirea?

CI: Este si o dorinta de a transmite un mesaj simbolic – USD-ul de la acea vreme, era format din PDSR, partid fondator al PSD, alaturi de PSDR, precum si din PD-ul lui Roman si Basescu, cand acesta era inca de stanga. Intre-timp, PD a abandonat stanga, si a mers spre popularii europeni. USD este o uniune care valorizeaza ideile si proiectele stangii, in Romania si in UE.

R: Nu va temeti de o confuzie cu USL? Este o confiscare a simbolurilor USL?

CI: Categoric, nu! Simbolul USD preia sigla si culoarea PSD, deci nu vor fi confuzii. In acelasi timp, noi nu ne dezicem de USL, dimpotriva! Vrem sa aratam, chiar si prin cuvantul „uniune” ca suntem parte a USL, ca sustinem 100% obiectivele si proiectele USL. USL ramane insa constructia politica majora, care domina in prezent Romania – cu uniunea dintre cele 4 partide, dintre care 3 sunt astazi aici, in USD.

R: Care sunt obiectivele USD in perspectiva alegerilor pentru PE?

CI: USD are un scop foarte clar – intarirea reprezentarii romanilor in PE, si intarirea grupului social-democrat din PE. Este o misiune extrem de importanta. Impreuna, ca USD, avem sansa de a propulsa la sefia Comisiei Europene un reprezentant al Partidului Socialist, un prieten al Romaniei, pe dl. Martin Schulz. Daca prietenii lui Basescu au impus austeritatea in Europa, noi venim sa impunem prosperitatea, cresterea economica, tratamentul corect fata de romani! Romanii au nevoie de o forta care sa-i apere la Bruxelles! USD este aceasta forta.

O victorie pentru USD la europene inseamna alungarea prietenilor lui Basescu de la carma Europei. Sfarsitul dominatiei PPE in Europa inseamna si sfarsitul tiraniei lui Basescu in Romania. O victorie pentru USD la alegeri inseamna o victorie a romanilor in PE impotriva celor care nu au facut decat sa umileasca si sa denigreze tara noastra in Europa.

R: Cum se diferentiaza USD de celelalte partide politice, in perspectiva alegerilor pentru PE?

CI: Venim cu o echipa unita, formata din PSD+UNPR+PC, o echipa care si-a demonstrat mereu unitatea si seriozitatea. Avem aceleasi obiective pentru care am muncit impreuna in 2012 si 2013 si pe care le sustinem si pentru viitor. Formam o echipa care a aratat romanilor ca se tine de cuvant, ca vrem sa construim o Romanie puternica aici, acasa, dar si in Europa. Vrem sa trimitem la Bruxelles oameni mandri ca sunt romani, carora nu le e nici frica, nici rusine, sa lupte pentru Romania. Pe lista pe care USD o propune pentru alegerile europarlamentare veti gasi cea mai buna echipa de candidati, avem europarlamentari cu experienta, avem fosti ministri, avem nume respectate in Europa si acasa.

Citeşte şi: 

O nouă alianţă pe scena politică: Uniunea Social-Democrată