CĂTĂLIN PREDOIU, fost ministru al Justiţiei, audiat la DNA în dosarul Bica

CĂTĂLIN PREDOIU, fost ministru al Justiţiei, va fi audiat la DNA în dosarul Alina Bica, potrivit unor surse judiciare, citate de România TV.

RomaniaTV.net
27 feb. 2015, 12:01
CĂTĂLIN PREDOIU, fost ministru al Justiţiei, audiat la DNA în dosarul Bica

Cătălin Predoiu a fost citat ca martor şi urmează să fie audiat săptămâna viitoare de către procurorii anticorupţie, într-o cauză penală aflată în instrumentarea lor.

Se pare că DNA este interesat să afle care au fost dedesubturile numirii Alinei Bica în Comisia Centrală a ANRP în 2010. Propunerea a fost făcută de către Predoiu şi contrasemnată de prim-ministrul de atunci Emil Boc.

Într-o adresă trimisă de Predoiu în 16 august 2010 către cabinetul primului-ministru, Predoiu anunţa care sunt reprezentanţii ministerului său în ANRP.

„Precizăm că, potrivit prevederilor art. 13 din L247/2005 privind reforma în domeniul proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente, cu modificările şi completările ulterioare, în componenţa Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor intră doi reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei. În aplicarea acestei dispoziţii, vă comunicăm că reprezentanţii desemnaţi din partea instituţiei noastre sunt: Alina Mihaela Bica, secretar de stat şi Lidia Barac, secretar de stat”, se arată în documentul semnat de Cătălin Predoiu.

CITEŞTE ŞI Fost secretar de stat la Justiţie, despre ALINA BICA: Stătea mai mult la Guvern. Era solicitată de PREMIER

Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (2 fapte), abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte) și favorizarea făptuitorului (2 fapte), iar Ionuț Florentin Mihăilescu (fost consilier al Alinei Bica) este acuzat de complicitate la luare de mită.