Cătălin Rădulescu, deputatul „mitralieră”, despre suspendarea preşedintelui: Nu este cazul, nu a discutat nimeni

Revocarea din funcţie a procurorului şef al DNA este "normală şi firească", a declarat luni deputatul social-democrat Cătălin Rădulescu, care a adăugat că despre suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis "nu a discutat nimeni".

26 feb. 2018, 13:51
Cătălin Rădulescu, deputatul „mitralieră”, despre suspendarea preşedintelui: Nu este cazul, nu a discutat nimeni

Deputatul social democrat a reafirmat că mai întâi ar fi trebuit revocat din funcţie procurorul general al României.

„O găsesc normală şi firească şi foarte târzie (n.r. revocarea Laurei Codruţa Kovesi), şi, aşa cum am mai spus, cred că primul trebuia revocat domnul procuror general, pentru că dânsul trebuia să aibă grijă de tot ce s-a întâmplat până acum. Doamna Kovesi, aşa cum ştim, este procuror şef DNA, deci dacă cineva este culpabil în ultima perioadă de timp că nu a luat măsurile vizavi de anumiţi indivizi din DNA în vreo 5-6 judeţe (…), cel care trebuia să ia măsuri cel puţin din punct de vedere administrativ era domnul procuror general. Aşa că dânsul trebuia revocat primul şi apoi doamna Kovesi. Cred că măsura este foarte binevenită, eu sper că preşedintele României va înţelege că constituţional trebuie să accepte această demisie şi nu să gândească altfel. (…) Preşedintele României ar putea să arate că a înţeles foarte bine că niciun om in România nu trebuie să ajungă în puşcărie nevinovat şi că orice abuz trebuie să fie eliminat conform legii”, a declarat Rădulescu la Parlament.

Întrebat dacă se ia în calcul suspendarea preşedintelui Iohannis, deputatul PSD a spus: „Nu, nu este cazul, nu a discutat nimeni. (…) Probabil că se va face o sesizare la CCR, mă gândesc nu am discutat.. pe temeiul nerespectării Constituţiei, pentru că până la urmă, din ce înţeleg eu, faptul de a revoca pe cineva nu este o chestiune că vrei sau nu vrei, ci este până la urmă un act administrativ. Înţeleg de la specialişti că până la urmă face un simplu act administrativ, nu că decide dânsul că revocă sau nu revocă”.

Rădulescu susţine că revocarea procurorului şef al DNA „se impune pentru că faptele sunt grave şi a şi minţit”.

„Chestiunile sunt atât de grave, încât dacă cineva din această ţară, indiferent cine este, poate să iasă public să spună că un om, un cetăţean al acestei ţări trebuie sa ajungă in puşcărie nevinovat, trebuie să-şi asume chestiunea asta, chiar dacă e de la comunitatea europeană”, a adăugat deputatul PSD.