Cătălin Tolontan, despre audierile de la Romania TV: „Dragi procurori, jurnaliștii nu vă pot ajuta în anchetă”

Cătălin Tolotan a reacționat pe marginea acestui subiect la România TV și a spus că ziariștii nu au nicio datorie în a da explicații despre ceea ce fac ei.

03 feb. 2017, 10:58
Cătălin Tolontan, despre audierile de la Romania TV: „Dragi procurori, jurnaliștii nu vă pot ajuta în anchetă”

„Dragi procurori, jurnaliștii nu vă pot ajuta în anchetă. Nu este treaba lor să facă asta! Eu sper că Victor Ciutacu a glumit atunci când a spus că dacă ar ști unde este Ghiță le-ar zice anchetatorilor. Nu! Obligația noastră, ca jurnaliști, conform normelor profesionale, este să nu spunem unde este Sebastian Ghiță în cazul în care luăm legătura cu el sau ne dă interviuri, casete și așa mai departe. Informațiile nu le livrează pentru noi, ci pentru publicul larg. Și jurnaliștii sunt oameni obișnuiți, noi dăm mai departe mesajele de la Ghiță către public. De aceea, nu doar că noi avem legal protecția de a nu spune de unde avem o anumită informție, respectiv unde este Sebastian Ghiță dacă am ști acest lucru. Mai mult decât atât, conform codului profesional, suntem obligați să nu vorbim cu procurorii. Ei pot întreba, dar răspunsul logic ar fi: ‘îmi pare rău, dar asta este treaba mea de unde am casetele, este treaba mea unde este Ghiță'”, a declarat Cătălin Tolontan.

Jurnalişti Romania TV, audiaţi ca martor în dosarul privind înregistrările lui Sebastian Ghiţă: „Se încearcă o acţiune de intimidare”