Cătălin Tolontan, despre moartea lui Dan Condrea: Parcă statul pledează pentru teoria conspiraţiei

Jurnalistul Cătălin Tolontan, cel care a declanşat scandalul dezinfectanţilor, a analizat la România TV cele mai recente declaraţii ale procurorului general despre moartea brutală a lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma.

23 mai 2016, 08:36
Cătălin Tolontan, despre moartea lui Dan Condrea: Parcă statul pledează pentru teoria conspiraţiei

„Ascultând declaraţiile procurorului şef al României, Augustin Lazăr, constat cu tristeţe că a rămas presei ideea de a sta între teoria conspiraţiei, care este foarte seducatoare pentru public, şi ceea ce s-a întâmplat. Dacă rezumăm ceea ce a declarat procurorul general al Romaniei parca statul pledează pentru teoria conspiraţiei şi presa trebuie sa fie mult mai lucidă”, a declarat Cătălin Tolontan la România TV.

„Augustin Lazăr a spus că ancheta nu va fi împietată, iar asta înseamnă după DEX că moartea lui Condrea nu lezează în nicun fel ancheta. Să fim serioşi…cum să nu lezeze ancheta moartea lui Condrea. Nu e ca şi cum nu poţi amesteca moartea lui Condrea în ancheta că asta înseamna a impieta. Nu numai ca se amesteca, dar devine parte a anchetei”, subliniază Tolontan.

Acesta consideră că patronul nu era singurul personaj cheie. „Mai exista un personaj care are toata legatura cu sistemul sanitar. Este vorba de directorul general, Flori Dinu”, spune Tolontan, care citează sursele GSP.

Citeşte şi: Anchetă dificilă în cazul morţii patronului Hexi Pharma. Autopsia lui Codrea, la 12 ore după moarte VIDEO

„Nu era necesar un filaj”

„Cel mai grav lucru pe care îl aflăm de la domnul procuror general al României este că nu era necesar un filaj. Nu era filaj la un om care putea face orice? Putea sa se ducă in Piata Universitatii sa se ciocneasca cu 120 la ora sau putea sa se duca în Bulgaria cu un pasaport fals.  Mai e de dovedit acum ca Dan Condrea putea face orice”, se intreaba retoric Tolontan.

SRI nu e singura insitutie care putea sa-l urmareasca pe Condrea. Ideea este ca noi aflam acum de la procurorul general ca Dan Condrea nu trebuia filat. Este extrem de socant.

Citeşte şi: Anchetă dificilă în cazul morţii patronului Hexi Pharma. Autopsia lui Codrea, la 12 ore după moarte VIDEO

Noi am lucrat la acest caz de sase luni de zile. Inevitabil l-am cunoscut prin apropiati si apoi fata in fata. Avem un portret cat de cat a lui. Nu suntem specialisti, nu suntem politisti, nu suntem procurori, nu suntem agenti, dar  chiar si asa ne-am dat seama ca este un om in stare de orice. Am si scris ca e deprimat. Exista convorbiri ciudate intre el si diversi oameni. Oameni din companie il izolaseră si il acuzau ca din cauza lui s-a intamplat totul. Nici macar convorbirile astea nu au fost filate? se mai intreaba Tolontan.