Cătălin Voicu, la Comisia de anchetă a alegerilor din 2009: Opinia mea este că Mircea Geoană a câştigat alegerile

Fostul senator PSD Cătălin Voicu a declarat, marți, la Comisia de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, că în opinia sa Mircea Geoană a fost cel care a câștigat scrutinul de la acea dată.

RomaniaTV.net
13 iun. 2017, 16:40
Cătălin Voicu, la Comisia de anchetă a alegerilor din 2009: Opinia mea este că Mircea Geoană a câştigat alegerile

„Opinia mea este că Mircea Geoană era președintele României în acea seară, că Mircea Geoană a câștigat alegerile”, a precizat fostul senator PSD, care a fost audiat în calitate de organizator al echipei de campanie a candidatului PSD la prezidențiale, Mircea Geoană.

Potrivit lui Voicu, „într-o operațiune” perfect legală a statului român, a autorităților sau chiar a partidului se putea obține „fără dubii” numărul real al celor care au intrat și au votat în străinătate.

„O să încep cu 6 decembrie, exact în momentul derulării procesului electoral. În data de 6 decembrie, cred că după orele 15,00, personal l-am sunat pe domnul președinte Mircea Geoană să-l informez că îmi vin foarte multe date și informații pe flux, de la colegi, că se produc lucruri nu tocmai în regulă atât în țară, cât și în străinătate (…). Deși la Paris era fără putință de tăgadă că până pe la ora 3 votaseră doar câteva sute de persoane, se prefigura că numărul de acolo va deveni foarte mare. Și atunci l-am rugat pe domnul președinte Geoană, în contextul discuției, să abordeze într-o manieră absolut legală autoritățile franceze, existând o posibilitate certă și fără dubiu de stabilire a acestei realități. Este adevărat sau nu este adevărat. Și anume, serviciile de specialitate franceze înregistrau în mod oficial toate intrările și ieșirile din ambasadă”, a spus Voicu.

De asemenea, el a afirmat că, în țară, prefecți și subprefecți au fost surprinși conducând personal mașini cu oameni către urne.

„Unul dintre subprefecți a fost surprins de Poliție, a încercat să se sustragă, a lăsat mașina cu persoane care trebuiau să meargă la vot și efectiv a fugit pe câmp. Chestiuni de genul acesta pot să vă dau ‘n’. La un moment dat se centralizaseră seara documente care atestau că lucrurile acestea s-au produs și s-au multiplicat, iar sesizările venite din teritoriu erau, dacă nu mă înșel, în număr de 12.000”, a afirmat Voicu.

Întrebat ce înțelege prin centralizarea acelor documente, Voicu a dat exemplul proceselor verbale.

„Procesul verbal reflecta o anumită realitate: Mircea Geoană un număr de voturi, celălalt candidat un alt număr de voturi. În momentul în care s-a ajuns la punctul central, procesele verbale erau inversate. Ele au venit pe fluxul de informații, la nivel de informații și ulterior la partid au sosit și documentele. Aceste documente au fost depuse la toate instituțiile statului în mod oficial de către PSD. Acolo unde erau 5.000 și în partea cealaltă 3.800, de exemplu, exact pe dos au fost transcrise”, a susținut Voicu.