Cătălina Ponor, mesaj emoţionant la retragerea din activitate: Sunt mândră de tot ce am realizat şi de tot ce am sacrificat

Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică la gimnastică, şi-a anunţat retragerea din activitate la vârsta de 30 de ani, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, după ce nu a reuşit să se califice în nicio finală la Campionatele Mondiale de la Montreal.

RomaniaTV.net
05 oct. 2017, 18:49
Cătălina Ponor, mesaj emoţionant la retragerea din activitate: Sunt mândră de tot ce am realizat şi de tot ce am sacrificat

Cătălina Ponor a explicat că spune „adio” gimnasticii cu mândrie, dar că starea sa fizică nu-i permite să mai continue în activitatea competiţională. A promis, însă, că va rămâne în preajma gimnasticii şi că va încerca să ajute acest sport care i-a oferit atât de multe satisfacţii, în cuda tuturor sacrificiilor pe care le-a cerut.

„Nu a fost o zi aşa cum mi-am dorit, dar sunt mulţumită de tot ce am realizat până acum! 23 de medalii europene, mondiale şi olimpice, 26 de ani dedicaţi gimnasticii ca sportivă cu 2 momente de neuitat:
1. Olimpiada de la Atena, unde am realizat mai mult decât am visat;
2. Campionatele Europene de la Cluj, unde am trait nişte momente unice, atât frumoase în faţa propriului public, cât şi mai puţin plăcute cu doar o zi înaintea finalei de la bârnă.

Sunt mândră de tot ce am realizat şi tot ce am sacrificat pentru acest sport pe care l-am iubit şi îl iubesc în continuare, cu bune, cu rele, cu suişuri şi coborâşuri. Îmi este greu să mă despart de ceva ce am făcut cu pasiune, dăruire, devotament, dar la un moment dat toate se opresc.

Din cauza sănătăţii care se cam joacă cu mine şi din cauza vârstei la care am ajuns, am decis sa spun „Stop”! Îmi voi termina anul cu concursurile mici care au mai rămas şi demonstraţiile deja planificate, după care, din decembrie voi urma alt curs al vieţii, tot pe lângă sport, dar altfel, în ideea de a ajuta în continuare gimnastica. Vă mulţumesc din tot sufletul tuturor celor care aţi aplaudat, v-aţi bucurat, aţi suferit, aţi plans, aţi topăit împreună cu mine. Sunt multe persoane pe care ar trebui să le menţionez pentru a le mulţumi, însă mă voi rezuma doar la câteva nume importante.

Multumesc pentru tot ce mi-au dat si m-au invatat parintilor mei, pentru toata sustinerea fizica cat si psihica si pentru cei 15 ani petrecuti impreuna si care pentru mine au devenit ca niste parinti: domnul Lucian, doamna Mariana si domnul Belu. Pentru ca ma stie de tot atatia ani si a fost langa mine intr-unul dintre momentele importante mentionate mai sus, un om bland si suflet curat, domnisoara Lili Cosma, kinetoterapeutul Toma Vasilescu, care a cam avut de furca cu tendoanele mele, Florin Astefanei, maseurul nostru, (noi ii spunem 6 ace fiindca asa ne minte de fiecare data si ajungem sa avem in jur de 32:)), dar noi il iertam spre binele nostru), Mihaela Dobranici care, draga de ea, nu stie cu ce sa ne mai cocoloseasca atunci cand avem vreo durere si multi alti oameni importanti care au stat in toti acesti ani langa noi.

Nu in ultimul rand, FANILOR. Fara ei salile ar fi goale si pustii, iar incurajarile lor nu ne-ar mai aduce energie pozitiva noua, concurentilor.
Va multumesc inca o data pentru tot si va iubesc din suflet !!”, este mesajul postat de Cătălina Ponor pe pagina sa de Facebook.