Câte calorii trebuie să mănânc zilnic ca să slăbesc

Pentru a ști câte calorii trebuie să mânânc zilnic ca să slăbesc este important să fie luați în calcul mai mulți factori, atât interni, precum metabolismul, cât și externi, precum factorii de stres. Numărul optim de calorii care trebuie consumate zilnic diferă de la o persoană la alta. În cazul în care se dorește eliminarea unui anumit surplus de grăsimi, este ideal să se contorizeze atât aportul caloric, cât și arderea caloriilor, procedeu care se desfășoară zilnic sub o formă sau alta.

RomaniaTV.net
18 dec. 2018, 09:43
Câte calorii trebuie să mănânc zilnic ca să slăbesc

Câte calorii trebuie să mănânc zilnic ca să slăbesc în funcție de înălțime și greutate?

Înălțimea și greutatea sunt valori pe care trebuie să le avem în vedere atunci când ne calculăm aportul caloric zilnic și când alegem aceste diete de slăbit. În mod obișnuit, o persoană consumă atâtea calorii câte necesită organismul ei pentru a-și îndeplini cu succes funcțiile. Astfel, dacă doriți să slăbiți trebuie să vă stabiliți anumiți parametri de greutate care să corespundă celor de înălțime.

De regulă, o persoană de statură medie, cu o înălțime de 1,75 și o greutate de maximum 68 de kilograme are nevoie de un aport caloric zilnic de 1250 de kilocalorii. Prin consumarea acestui număr de calorii, organismul își îndeplinește cu brio funcțiile, iar greutatea corporală este menținută. Pentru a slăbi, caloriile trebuie arse după ce au fost incluse într-un meniu zilnic. Nu este indicat să eliminați caloriile direct din alimentație.

Sfaturi pentru o dietă echilibrată

Este clar că alimentația și stilul de viață sunt doi factori definitorii pentru procedeul de slăbire. Astfel, aporul caloric zilnic trebuie să fie optim, obținut din alimente sănătoase și bogate în nutrienți. Dacă se dorește o slăbire sănătoasă, caloriile trebuie arse prin efort fizic, mișcare și ședințe de relaxare.

  • Nu vă înfometați – printr-un calcul corect, numărul optim de calorii trebuie dispus pentru întreaga perioadă a zilei, astfel încât senzația de foame să nu apară. Nu trebuie să consumați alimente grele, care se digeră greu, dar nici alimente foarte sărace în nutrienți. Cu cât dieta este mai echilibrată și mai variată, cu atât numărul de calorii consumate va fi mai corect. Încercați să consumați cât mai multe alimente proaspete, legume și fructe, cereale, proteine din carne și lactate.
  • Faceți mișcare – dacă am stabilit cate calorii trebuie să mâncăm în funcție de greutate și înălțime, este cazul să stabilim un program de exerciții fizice cu ajutorul cărora să ardem caloriile consumate. Antrenamentele fizice nu trebuie să fie extenuante sau excesiv de grele, ci trebuie să fie adaptate dietei alimentare, stilului de viață și construcției musculoase sau osoase. De asemenea, nu depășiți 50 de minute de efort fizic susținut pe zi.
  • Odihna și factorii de stres – cu cât stresul și agitația pun stăpânire pe dumneavoastră, cu atât organismul va funcționa mai eronat. Acesta tinde să absoarbă mai rapid caloriile și nutrienții dacă este expus factorilor de stres. Asigurați-vă că dormiți 8 ore pe noapte, că vă relaxați de-a lungul zilei și că nu vă expuneți la oboseală excesivă.