Câte interviuri cu Klaus Iohannis a difuzat Christel Ţopescu la emisiunea pe care o realizează la TVR

Christel Ţopescu, propusă de Klaus Iohannis ca membru în CA al TVR, realizează emisiunea Akzente la televiziunea publică, emisiune dedicată minorităţii de etnie germană. Un singur interviu cu preşedintele Iohannis a fost difuzat de patru ori în cadrul emisiunii, fără a pune la socoteală şi alte materiale privindu activitatea preşedintelui.

21 mart. 2016, 13:10
Câte interviuri cu Klaus Iohannis a difuzat Christel Ţopescu la emisiunea pe care o realizează la TVR

Christel Ţopescu a difuzat pe 5 martie 2015, în emisiunea Akzente pe care o realizează la TVR, un interviu cu Klaus Iohannis, proaspăt ales preşedinte în decembrie 2014. Cei doi au discutat despre Forumul Democrat German din România, despre postura de proaspăt preşedinte a lui Klaus Iohannis şi alte subiecte.

Secvenţe din acelaşi interviu au fost reluate o săptămână mai târziu, pe 12 martie 2015, în cadrul aceleiaşi emisiuni, Akzente. Subiectul: 25 de ani de la crearea FDRG. Pe 19 martie telespectatorii TVR au avut din nou ocazia să-l vadă pe Klaus Iohannis la emisiunea Akzente.

După o pauză de câteva luni, pe 7 ianuarie 2016, în cadrul retrospectivei anuale, am putut să urmărim din nou interviul luat de Christel Ţopescu lui Klaus Iohannis. Şi, în caz că am ratat retrospectiva, am avut parte de o reluare a retrospectivei pe 21 ianuarie 2016, acelaşi interviu.

Toate acestea fără să punem la socoteală alte materiale cu Klaus Iohannis luând parte la diferite evenimente etc. Mai jos, câteva linkuri cu acelaşi interviu reluat la emisiunea Akzente:

5 martie 2015, min 3.00: http://www.tvrplus.ro/editie-akzente-311686

12 martie 2015, min 53.00: http://www.tvrplus.ro/editie-akzente-315678

7 ianuarie 2016, min 47.00: http://www.tvrplus.ro/editie-akzente-405474

21 ianuarie 2016, min 58.00: http://www.tvrplus.ro/editie-akzente-408271

Legătura dintre Christel Ţopescu şi Klaus Iohannis este însă mai veche de atât, arhiva TVR conţinând şi un fragment de interviu din 2000, în care realizatoarea stă de vorbă cu familia Iohannis acasă la aceştia, la scurt timp după ce actualul preşedinte câştigase primul mandat de primar al Sibiului.

Christel Ţopescu este propunerea lui Klaus Iohannis pentru poziţia de membru în Consiliul de admininstraţie al TVR, cu varianta Ana Maria Sandu membru supleant.

Christel Ţopescu a fost şi informatoare a Securităţii, începând din 1987, când era studentă la Iaşi. Ea a dat câteva informări despre colegi şi profesori, însă Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii a considerat că ea nu a făcut poliţie politică.

Citeşte şi: Propunerile lui Iohannis pentru CA al SRTv: Christel Ţopescu şi Ana Maria Sandu. George Orbean, propus de Guvern