Câte maşini de lux s-au vândut în 2013 în România. Mărcile preferate. Cel mai scump autoturism

Lamborghini, Land Rover, Bentley şi Porsche sunt mărcile de autoturisme preferate de românii cu dare de mână şi cu posibilităţi. În doar două luni, 40 de maşini de lux au fost înmatriculate în România.

10 apr. 2013, 12:15
Câte maşini de lux s-au vândut în 2013 în România. Mărcile preferate. Cel mai scump autoturism

În perioada ianuarie-februarie, în România au fost înmatriculate 40 de maşini premium, noi şi vechi, toate dotate cu motoare cu peste 300 kW putere, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), scrie gandul.info.

Cea mai mare parte a acestora sunt deţinute de companii din Capitală şi din judeţe precum Bacău, Timiş sau Dolj.

„Vedeta” parcului auto din România este, în momentul de faţă, un autoturism Lamborghini Aventador, cu două locuri şi tracţiune integrală, al cărui motor pe benzină are o capacitate cilindrică de 6.498 de cmc şi o putere de 515 kW. Maşina a fost cumpărată de o companie bucureşteană cu aproape 300.000 de euro. 

În luna ianuarie au fost înmatriculate în România 14 maşini noi, ale căror motoare dezvoltă peste 300 kW. Doar una este deţinută de o persoană fizică, un Bentley Continental GT, al cărei posesor este un tulcean, iar celelalte au fost achiziţionate de companii. Preţul de vânzare al unui astfel de autoturism poate să depăşească suma de 160.000 de euro. În ţară au mai ajuns şi un Porche Cayenne Turbo, la Bacău, şi un Audi RS4 Avant, în judeţul Timiş.

Surprinzător este că, deşi preţul de achiziţie al maşinilor premium este unul foarte mare, majoritatea celor care ajung în România sunt abia ieşite din fabrică.

În februarie, numărul bolizilor de lux înmatriculaţi în România a ajuns la 19, dintre care 11 erau noi. Doar cinci dintre acestea sunt deţinute de persoane fizice. Majoritatea maşinilor premium înmatriculate în februarie au ajuns în Bucureşti, la companii care şi-au primenit parcul auto cu un Mercedes-Benz G63 AMG, trei maşini Range Rover, două Bentley Continental GT V8, două Porsche (Cayenne Turbo, respectiv Cayenne GTS) şi două autoturisme Audi (RS5 Coupe, respectiv S6 Limousine), toate fabricate în 2013.

Un autoturism Porsche Cayenne GTS se vinde cu circa 63.000 de euro, în timp ce preţul unui Range Rover poate ajunge şi la 76.000 de euro.