Câţi kilometri de autostradă vor fi gata până la sfârşitul anului. Ce spune ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, estimează că până la sfârșitul acestui an ar putea fi predați aproximativ 80 de kilometri de autostradă de pe sectoarele Sebeș - Turda, Lugoj - Deva și București - Ploiești.

04 feb. 2016, 16:13
Câţi kilometri de autostradă vor fi gata până la sfârşitul anului. Ce spune ministrul Transporturilor

M-am ferit în permanență să raportez un număr de kilometri sau să promit un număr de kilometri pentru că, de obicei, pe mandate lungi se poate face acest lucru, în momentul când îți planifici niște lucruri în anul unul, doi, și începi să vezi rezultate în anii trei și patru. În cazul nostru, când avem un mandat limitat, de un an, m-am ferit pentru că ar fi un fel de asumare a unor lucruri deja realizate de ceilalți din urmă. Pentru ca opinia publică să fie totuși informată, avem niște kilometri care sunt acum susceptibili de a fi predați. Este vorba despre sectoarele de pe Sebeș Turda, de pe sectoarele III și IV, și este vorba și despre sectoarele III și IV de pe Lugoj-Deva„, a menționat Dan Costescu joi într-o dezbatere organizată de Comisia pentru transporturi a Camerei Deputaților.

Potrivit ministrului Transporturilor, la aceștia se adaugă alți kilometri de pe Autostrada București-Ploiești, urmând ca „undeva, la sfârșitul anului”, să poată fi predați, în total, între 75 și 80 și ceva de kilometri de autostradă.

CITEŞTE ŞI Dan Costescu, despre zvonul privind demisia de la Transporturi: Nu demisionez. A fost doar „o telenovelă de weekend”