Căutarea zborului MH370 va fi reluată în aproximativ o lună

Premierul australian a anunţat, miercuri, reluarea căutărilor subacvatice ale epavei avionului companiei Malaysia Airlines, care efectua zborul MH370, şi dispărut în martie cu 239 de persoane la bord,  "în aproximativ o lună".

20 aug. 2014, 11:01
Căutarea zborului MH370 va fi reluată în aproximativ o lună

Prim-ministrul Australiei, Tony Abbott, a declarat, miercuri, că vor fi reluate căutările pentru epava avionului Malaysia Airlines MH370, pe coasta de vest a Australiei, în luna următoare.

„Vom explora, acum, de-a lungul şi de-a latul zonei probabile a impactului, care acoperă, din câte-mi amintesc, aproximativ 60.000 de kilometri pătraţi de fund oceanic, în largul coastelor occidentale ale Australiei”, a declarat Tony Abbott, potrivit TheHindu.

Boeingul cu 239 de persoane la bord a dispărut după ce a decolat din Kuala Lumpur, în drum spre Beijing, pe 8 martie. Australia face parte dintr-o operațiune de căutare multinațională, care investighează zona din sudul Oceanului Indian, unde se crede că s-a prăbușit avionul.

„Dacă avionul se află pe fundul oceanului – iar cea mai bună expertiză arată că a intrat în apă pe traseul unui arc de cerc ce trece prin largul Australiei de vest -, dacă avionul este acolo, există şanse rezonabile să-l găsim, pentru că suntem dotaţi cu cea mai bună tehnologie disponibilă”, a explicat Abbott.

Citeşte şi Răsturnare de situaţie în cazul avionul Malaysia Airlines dispărut. Anunţul care schimbă totul