Căutările tânărului DISPĂRUT în urma avalanşei din Bucegi, sistate până luni

Salvamontiştii au reluat, duminică dimineaţă, căutările în cazul tânărului care a dispărut în urma avalanşei de pe Valea Coştilei din munţii Bucegi, după ce acţiunea a fost sistată cu o seară înainte din cauza vremii. Salvatorii montani au sistat, duminică după-amiază, căutările în cazul bărbatului de 30 de ani din Bucureşti care a fost surprins de o avalanşă pe Valea Coştilei din Masivul Bucegi, ele urmând să fie reluate luni, a declarat şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.

14 ian. 2018, 09:12
Căutările tânărului DISPĂRUT în urma avalanşei din Bucegi, sistate până luni

UPDATE. Un număr de 20 de salvamontişti au continuat, duminică, să caute trupul bărbatului care a fost prins de o avalanşă sâmbătă după-amiază pe Valea Coştilei, valul de zăpadă coborând până în apropierea refugiului Coştila.

Bărbatul făcea parte dintr-un grup de cinci persoane, între care o femeie, care voia să ajungă pe Platoul Bucegi.

Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova, în cursul zilei de sâmbătă au fost găsite casca, rucsacul şi cei doi pioleţi ai bărbatului care a fost prins de avalanşă.

Şeful Salvamont Prahova, Daniel Banu, a declarat că salvamontiştii au plecat, duminică dimineaţă, în acţiunea de căutare a tânărului de 30 de ani, din Bucureşti, care a fost dat dispărut după ce o avalanşă s-a produs pe Valea Coştilei, zonă care nu este traseu turistic dar care este parcursă de alpinişti, atât vara, cât şi iarna, informează MEDIAFAX.

Citeşte şi Bărbat surprins de o avalanşă în Masivul Bucegi. Salvatorii spun că este imposibil ca el să fi supravieţuit

„Am reluat căutările. La ora 10.00 începe sondarea pentru căutarea victimei. Pas cu pas trebuie căutat. Este o sondă care se introduce în zăpadă şi se caută cu ea, bucată cu bucată. El era bine echipat. Era alpinist, făcuse mai multe vârfuri din Europa”, a spus Banu.

Daniel Banu a mai spus că tânărul a căzut şi atunci s-a declanşat avalanşa care l-a prins şi el el, târându-l câteva sute de metri.

Potrivit Salvamont Buşteni, alpinistul urcase cu alţi patru colegi, pe Hornul Coştilei.

„Într-o clipa de neatenţie, a alunecat câteva sute de metri până aproape de refugiul Coştila, declaşând o avalanşă care probabil l-a şi acoperit. Colegii lui au coborât după el şi i-au găsit doar echipamentul şi casca spartă”, arată Salvamont Buşteni.

Salvamontiştii din Buşteni şi de la Salvamont Prahova au sondat, sâmbătă seară, până în momentul în care o altă avalanşă era să cadă peste ei. Întrucât pericolul era prea mare, căutarile au fost atunci sistate.