Cauzele căderii părului

În general, carența de proteine și anemia sunt două dintre principalele cauze ale căderii părului. Dacă și tu te confrunți cu pierderea podoabei capilare dar nu suferi de aceste condiții, ar trebui să acorzi atenție. S-ar putea să fie altele cauzele!

17 aug. 2017, 08:19
Cauzele căderii părului

Tulburări ale glandei tiroide

Atât hipertiroidismul, cât și hipotiroidismul pot provoca căderea părului, din cauza schimbărilor hormonale care au loc la nivelul glandei tiroide. Aceste două tulburări ale glandei tiroide pot cauza mai multe modificări în organism. Consultă un medic pentru a afla cu exactitate care sunt cauzele. Dacă nu le acorzi atenție simptomelor, consecințele pot fi grave.

Factori ereditari

Uneori, căderea părului nu este cauzată de o afecțiune sau de bătrânețe. Ereditatea este cea care îți afectează podoaba capilară. Consultă un medic pentru a afla care sunt genele care provoacă chelia  Şi vezi ce tratament trebuie să urmezi. 

Anemie

Anemia apare când organismul se confruntă cu deficiență de fier. Acest mineral este esențial pentru producția de celule roșii. În plus, persoanele care suferă de anemie nu au suficientă hemoglobină, de aceea este îngreunaz transportul oxigenului către celulele corpului. Unul dintre principalele simptome ale anemiei este căderea părului, condiţie care este combătută după luarea tratamentului recomandat de medic. De asemenea, poți mânca mai multe alimente bogate în fier.

Stres

Stresul este considerat principala cauză a căderii părului. Este ușor să ignori efectele, dar stresul poate duce la dezvoltarea mai multor afecțiuni. Practică exerciții care te relaxează și încearcă să eviți perioadele stresante.

Deficiența de proteine

Părul este compus în cea mai mare parte din proteine. Din această cauză, carența de proteine din organism este parțial responsabilă de căderea și uscarea părului. Pentru a menține podoaba capilară sănătoasă, puternică și strălucitoare, include în alimentație ou, produse lactate, avocado, legume, fructe uscate, nuci, semințe și carne de pasăre.

7 soluţii pentru un păr cu probleme