Caz de sclavie modernă şocant descoperit de politiştii britanici. 40 de români, supuşi la chinuri îngrozitoare de către alţi 3 români

Doi romani, sot si sotie, au fost retinuti, alaturi de o alta persoana, de asemenea de origine romana, in urma unui raid al Inspectiei Muncii (GLAA) din Marea Britanie, efectuat impreuna cu Politia Merseyside – Liverpool.

13 mart. 2018, 12:03
Caz de sclavie modernă şocant descoperit de politiştii britanici. 40 de români, supuşi la chinuri îngrozitoare de către alţi 3 români

40 de romani au fost, de asemenea, preluati de ofiteri specialisti si de Crucea Rosie Britanica dupa actiunea ce a avut loc joi, 8 martie, scrie bzi.ro. Politia a controlat mai multe adrese din oras, la una dintre ele fiind descoperita o ferma de canabis si recuperata suma mare de bani.

Citeşte şi Kremlinul îi ameninţă cu MOARTEA în „condiţii misterioase” pe „trădătorii” şi criticii Moscovei din Anglia

Un barbat de 28 de ani si o femeie de 32 de ani, sot si sotie, au fost retinuti, alaturi de un alt barbat, de 34 de ani sub suspiciunea de sclavie moderna, munca fortata si trafic de persoane. Toti suspectii sunt romani, scrie ekklesia.co.uk. Inspectorii si politistii au actionat pe baza unor informatii care aratau ca muncitori imigranti din Romania sunt traficati in Marea Britanie si fortati sa lucreze. De asemenea, multi dintre ei primesc nume false si nu stiu cand si unde trebuie sa lucreze.

„Persoanele care se confrunta cu traficul de fiinte umane sunt extrem de vulnerabile. De multe ori cei care au intrat astfel in Marea Britanie, nu cunosc limba si sunt dispusi faca orice pentru familiile lor. Infractorii exploateaza aceasta disperare pentru atingerea scopurilor proprii si suntem hotarati sa oprim acest lucru”, a declarat Inspectorul-sef Cheryl Rhodes, din cadrul Politiei din Merseyside.

John Morris, directorul al filialei Crucea Rosie din nordul Angliei, a declarat ca organizatia sa „ofera sprijin practic si emotional oricarei persoane evacuate ca urmare a acestei operatiuni intr-un loc sigur”.

Comisarul adjunct al Politiei din Merseyside, Cllr Emily Spurrell, a declarat: „Sclavia a fost abolita in aceasta tara acum mai bine de 180 de ani. Cu toate acestea, in comunitatile noastre exista inca bande criminale organizate care exploateaza oamenii in modurile cele mai inumane cu putinta.”

Anne Read, Directorul Anti-Trafic si Sclavie Moderna pentru Armata Salvarii, a declarat: „Tuturor potentialelor victime adulte li se ofera sprijin din partea Armatei de Salvare in baza unui contract guvernamental si daca doresc sa primeasca asistenta, atunci vor primi imediat acces la asistenta specializata, cum ar fi consiliere, servicii de interpretare, consultanta juridica si de imigrare, asistenta medicala si financiara si cazare in conditii de siguranta daca este necesar.”