CAZ EMOŢIONANT. Un copil de 3 ani se luptă să trăiască. Ajută-l pe Alexandru să facă primul pas VIDEO

Alexandru, copilaşul mult dorit de familia Mirica, s-a născut la 38 de săptămâni. Totul a decurs normal şi bebeluşul a fost externat după 4 zile. Acasă, însă, mama a observat că băieţelul dormea prea mult, nu plângea deloc şi de hrănea foarte greu. Ajută-l pe Alexandru să facă primul pas.

12 dec. 2017, 20:03
CAZ EMOŢIONANT. Un copil de 3 ani se luptă să trăiască. Ajută-l pe Alexandru să facă primul pas VIDEO

Alexandru, copilasul mult dorit de familia Mirica, s-a nascut la 38 de saptamani, prin operatie de cezariana. La nastere, totul a decurs normal din punct de vedere medical si bebelusul a fost externat dupa 4 zile. Acasa, mama a observat ca Alexandru dormea prea mult, nu plangea deloc, manca o data la 3 ore, nu tragea la san, nici la biberon, se alimenta foarte greu, potrivit salveazaoinima.ro.

A fost vazut de medicul de familie, insa nu i s-a parut ceva suspect. La controlul de o luna, copilul devenea tot mai moale, iar de la medicul de familie, au ajuns direct la Urgente. In decurs de cateva ore, Alexandru s-a inmuiat total, nu respira eficient, a fost intubat si ventilat mecanic. A fost in coma, aproximativ o luna. Nu s-a descoperit cauza, au banuit ca ar putea fi si de la nastere – hipoxie. In timp ce era intubat, a inceput sa faca crize epileptice atipice nenumarate, care ulterior s-au rarit foarte mult. Medicii romani nu i-au mai dat nicio sansa, spre disperarea parintilor.

In final, au fost externati la 4 luni si jumatate, i s-a recomandat tratament antiepileptic, cu oxigen acasa, mamica l-a alimentat o perioada pe sonda nazo-gastrica. Starea lui nu se imbunatatea deloc, era fara tonus, nu misca nimic, ochii nu-i deschidea, ulterior cand i-a deschis, nu fixa cu privirea. Facea in continuare crize epileptice atipice. Desi a scapat de sonda nazo-gastrica, de oxigen si a urmat nenumarate terapii, starea lui nu se imbunatatea deloc.

In prezent, la varsta de 3 ani si jumatate, Alexandru nu-si tine capul, nu sta singur in sezut, nu vorbeste, se alimenteaza greu, numai cu mancare pasata, foarte greu bea lichide, nu are interes pentru jucarii, nu rade, nu stie nimeni cand il doare ceva.

Doctorii i-au spus ca nu are sanse sa supravietuiasca si daca o sa iasa de pe ventilator, nu o sa ajunga pana la varsta de 2 ani. Parintii nu au vrut sa accepte nici in ruptul capului acest deznodamant tragic si au inceput sa caute noi solutii, noi clinici care sa-i ajute sa-si faca bine copilul.

Atunci mamica a descoperit, pe internet, cazurile unor copii nascuti cu boli asemanatoare, care au facut progrese remarcabile in urma transfuziei cu celule stem si a sedintelor intense de kinetoterapie, la Liv Hospital. Au fost in Istanbul pentru control, iar doctorul le-au spus ca Alexandru este compatibil pentru transplant.

Suntem singura lui speranta ca sa se faca bine si sa duca o viata normala.

Donații se pot face:

Denumire entitate: Asociatia „SALVEAZA O INIMA”

Cod de inregistrare fiscala: 31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Va rugam sa specificati pentru cine faceti donatia.

Citeşte şi David suferă de paralizie cerebrală! Are mare nevoie de noi