Caz fără precedent: şi-a mărturisit crima la înmormântarea victimei sale

Un bărbat imobilizat în scaun cu rotile a mărturisit că şi-a ucis fratele la fel de bolnav. Măcinat de remuşcări, individul a recunoscut ce a făcut chiar la înmormântare.

04 oct. 2017, 07:18
Caz fără precedent: şi-a mărturisit crima la înmormântarea victimei sale

Bărbatul locuia de mai mulţi ani alături de fratele său. Ambii erau bolnavi, criminalul având un picior amputat şi pareză pe partea stângă – fiind imobilizat într-un cărucior, în timp ce fratele său avea pareză pe partea dreaptă.

Scandalul se pare că a izbucnit din cauza alcoolului.

Pe 25 octombrie 2016, de la prima oră a dimineţii, victima a mers la magazin unde a cumpărat mâncare, dar şi 3 litri de bere. Acasă, cei doi au împărţit berea, după care fiecare s-a retras în camera sa. Agresorul  şi-a lăsat o parte din alcool şi pentru prânz, însă nu a a apucat să o consume deoarece fratele său i-a luat băutura.

„Inculpatul s-a dus după el, cerându-i berea. Grigoruţă Mihai l-a lovit cu pumnul peste cap, motiv pentru care inculpa­tul, enervându-se, l-a lovit în zona abdomenului cu piciorul sănătos, doborându-l pe pardoseala din lut a camerei. În continuare, inculpatul l-a prins puternic pe fratele său cu mâna dreaptă de gât, ţinându-l aşa până când acesta din urmă a decedat”, se arată în motivarea judecătorilor, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Ulterior, agresorul a sunat două cunoştinţe şi le-a spus că fratele său a murit, fără a preciza din ce cauză.

„În timpul înmormântării, fiind chinuit de mustrările de conştiinţă a faptei comise, inculpatul nu a mai suportat şi le-a spus mai multor persoane că el l-a sugrumat pe fratele său, deoarece nu a mai suportat conflictele dintre ei”, se mai arată în documentul citat.

Bărbatul a fost condamnat la 6 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru fapta sa.

Citeşte şi Descoperire macabră în judeţul Olt. Cadavrul decapitat al unui bărbat a fost găsit pe un câmp