Caz în Parlament. „N-a fost viol, avea tanga”. Cu lenjeria intimă la tribunal. VIDEO în articol

Un tânăr de 27 de ani, acuzat că ar fi violat o fată de 17 ani, a fost achitat în Irlanda. Potrivit apărării, fata ar fi avut o atitudine provocatoare pentru că purta tanga. Cazul ajunge în Parlament. Femeile care au aflat despre acest caz au postat fotografii cu lenjeriile intime din dotare pe reţelele de socializare.

16 nov. 2018, 14:08
Caz în Parlament. „N-a fost viol, avea tanga”. Cu lenjeria intimă la tribunal. VIDEO în articol

Achitarea unui tânărde 27 de ani, acuzat că ar fi violat o fată de 17 ani la Cork, într-un proces în care apărarea a susţinut că tânăra a căutat-o cu lumânarea fiindcă avea pe ea o pereche de chiloţi tanga de mătase, a declanşat o furtună în Irlanda, scrie evz.ro. Cazul a ajuns până şi în Parlament, unde deputata Ruth Coppinger, a arătat o pereche de tanga albastră de mătase, în sala de şedinţe, pentru a denunţa ”un prost obicei de a acuza victimele”, atunci când e vorba de hărţuiri, molestări sau violuri asupra femeilor. ”Ar putea părea părea jenant să arăt o pereche de tanga aici…cum gândiţi că s-a simţit victima unui viol, când în mod neaşteptat i se arată lenjeria intimă într-un tribunal?”.

Citeşte şi Brexit. Decizia care asigură o frontieră irlandeză deschisă după perioada de tranziţie

Achitarea presupusului violator, care susţine că raportul a fost consensual, este din 6 noiembrie. Centrul Împotriva Violenţelor asupra Femeilor, de la Dublin, n-a intrat în miezul problemei, dar a cerut o reformă a sistemului juridic, în care, după părerea lor, de multe ori sunt folosite aceste tipuri de prejudicii împotriva femeilor.

Pe fondul unei crescânde atenţii a media asupra cazului, şi reţelele de socializare au fost inundate de critici la adresa celor ce s-au întâmplat la tribunal. Sub hashtagul #ThisNotConsent, irlandezele au postat fotografii ale lenjeriilor lor intime în toate formele, culorile şi materialele, pentru a protesta împotriva obiceiului de a învinovăţi victimele violenţelor, pentru ce au suportat. În diferite oraşe, au fost manifestaţii. La Cork, unde s-a ţinut procesul, sute de persoane au mărşăluit până la tribunal, unde au depus pe scările acestuia chiloţeii tanga, notează Huffingtonpost.