Caz incredibil: Femeie eliberată după 17 ani petrecuţi în închisoare, pe nedrept

După 17 ani petrecuţi pe nedrept după gratii, o femeie din California şi-a recăpătat libertatea. Femeia a fost închisă pentru crimă, însă zilele trecute un judecător a decis că justiţia a făcut o gravă eroare în cazul ei. Acum, femeia ar putea primi despăgubiri de peste jumătate de milion de dolari.

13 oct. 2014, 12:08
Caz incredibil: Femeie eliberată după 17 ani petrecuţi în închisoare, pe nedrept

După 17 ani petrecuţi pe nedrept după gratii, o femeie din California şi-a recăpătat libertatea.

Susan Mellen şi-a putut îmbrăţişa din nou copiii, care acum au ajuns să aibă şi ei, la rândul lor, copii.

A fost pentru prima oară când Susan şi-a putut îmbrăţişa nepotul. Copiii ei aveau doar 7, respectiv 9 ani, când ea a fost condamnată pentru uciderea unui fost iubit.

Susan Mellen a fost condamnată pentru uciderea unui om fără adăpost şi incendierea corpului lui. A existat doar un martor: o femeie, care ulterior s-a dovedit că e mitomană.

Susan şi-a recăpătat libertatea, după ce copiii ei, siguri de nevinovăţia mamei, au apelat la un avocat, care a acceptat să redeschidă cazul. Acum, femeia se bucură de orice lucru mărunt şi descoperă, asemeni unui copil, cât de mult s-a schimbat lumea cât timp ea a stat după gratii.

Pentru greșeala justiției, femeia ar putea primi compensaţii consistente. Potrivit legii californiene, fiecare zi de detenţie pe nedrept se despăgubeşte cu maximum 100 de dolari, ceea ce înseamnă că Susan ar putea primi peste 600 de mii de dolari.