CAZ INCREDIBIL în Braşov. O fetiţă a MURIT după ce a fost trimisă din spital acasă, cu DIAGNOSTIC GREŞIT

O fetiță de trei ani dintr-un sat făgărășean a murit la două ore după ce un medic care era de gardă la Spitalul Municipal din Făgăraș i-a administrat un somnifer și a trimis-o acasă. Părinții sunt convinși că dacă micuța ar fi fost ținută sub supraveghere medicală ar fi fost în viață.

21 ian. 2015, 11:05
CAZ INCREDIBIL în Braşov. O fetiţă a MURIT după ce a fost trimisă din spital acasă, cu DIAGNOSTIC GREŞIT

Tragedia s-a petrecut acum o săptămână, cu două zile înainte ca micuţa să împlinească trei ani și o lună. Pentru că fetița avea febră, tușea și se simțea rău, tatăl s-a dus cu ea la Spitalul Municipal „Dr. Aurel Tulbure” din Făgăraș, la Compartimentul de Primire Urgențe, potrivit mytex.ro.

Medicul de gardă a consultat-o, i-a pus diagnosticul de rinofaringită acută, apoi i-a administrat o injecție cu fenobarbital și, în ciuda insistențelor tatălui copilei, a trimis-o acasă, dându-i o rețetă de medicamente pentru răceală. La două ore, când a observat că fetița este inconștientă, tatăl a luat-o în brațe și s-a dus înapoi la spital. Acolo a preluat-o alt medic de gardă, care a încercat s-o salveze, dar după 40 de minute de manevre de resuscitare, a fost nevoit să-i declare decesul.

Ulterior s-a stabilit că fetiţa nu suferea de rinofaringită acută, cum apărea în diagnosticul iniţial, ci de meningită virală, care ar fi avut o evoluţie fulminantă, greu de anticipat.

Citeşte şi DESPĂGUBIRI pentru un copil nenorocit pe viaţă într-un spital din România

Dat fiind diagnosticul şi calea aeriană de răspândire a afecţiunii, pentru a preveni îmbolnăvirea altor copii din comunitatea preşcolară, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a dispus efectuarea dezinfecţiei în grădiniţa pe care o frecventa fetiţa.

Şefa DSP a menţionat că, spre deosebire de meningita bacteriană, cea virală are simptome mai greu detectabile, de aceea este posibil ca medicul de gardă să nu fi greşit când a trimis-o acasă, după ce i-a administrat fenobarbital şi i-a prescris medicamente împotriva răcelii.

Părinții și bunicii copilei vor să facă acum plângere împotriva medicului și a spitalului.

„Nu mi-o mai aduce nimeni înapoi, dar vreau să se schimbe ceva măcar pentru alți copii. Dacă o interna, acum era sănătoasă, nu în groapă. Mai am doi copii, cum să mai am încredere să vin cu ei la spital să mi-i salveze?”, a spus tatăl fetiţei.

Citeşte şi Un bebeluş, la un pas să fie omorât de asistentele din spital