Caz incredibil în Ialomiţa. Un mort este obligat să presteze muncă în folosul comunităţii

Caz incredibil în judeţul Ialomiţa. Un mort din Slobozia este chemat în instanță pentru fărădelegile pe care le-a făcut în timpul vieții. Defunctul, pe numele căruia a fost deschis un proces la Judecătoria Slobozia, ar urma să fie obligat de instanță la muncă în folosul comunității.

18 iul. 2018, 13:04
Caz incredibil în Ialomiţa. Un mort este obligat să presteze muncă în folosul comunităţii

Solicitarea a fost făcută de Primăria Slobozia. Bărbatul decedat are de achitat amenzi în valoare de 4.000 de lei. Reprezentanții instituției susțin că au fost înștiințați despre moartea bărbatului, însă nu-și explică de ce judecătorii au stabilit chiar și un termen în acest proces, scrie independentonline.ro.

„Noi am făcut toate demersurile pentru a-l șterge pe contravenient din sistemul electronic… Practic, el nu mai apare! Cu siguranță au fost transmise documente și către instanță..’, au precizat reprezentanții Primăriei Slobozia, pentru sursa citată.

Ioan Mașca a decedat în aprilie 2018, însă nu ar fi scăpat de probleme nici după moarte. Bărbatul a fost sancționat de mai multe ori pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, având de plătit amenzi în valoare totală de 4.000 de lei. Scandalagiu de profesie, omul avea însă probleme cu inima, care i-au adus și sfârșitul.

În mai 2018, la o lună de la moartea bărbatului, Judecătoria Slobozia a înregistrat un dosar în care administrația locală cere ca amenda lui Ioan Mașca să fie transformată în muncă în folosul comunității. Mai mult, a fost stabilit chiar și un termen al acestei acțiuni, pe data de 1 octombrie 2018.

Legea prevede că administrațiile locale pot solicita în instanță ca amenzile neachitate de cetățeni să fie transformate în muncă în folosul comunității.

Potrivit portalului just.ro, Primăria Slobozia a deschis de la începutul anului și până în prezent peste 20 de astfel de acțiuni. Cu toate acestea, puțini dintre cei obligați de instanță să presteze muncă în folosul comunității respectă deciziile magistraților.