REVOLTĂTOR: Are un picior amputat, dar e pus pe drumuri pentru pensie. „Vor să vadă dacă mi-a crescut la loc”

Caz revoltător la Arad. Un bărbat cu un picior amputat este pus pe drumuri de autorităţi ca să-şi primească pensia de invaliditate. El a obţinut în instanţă un grad de handicap superior celui stabilit de Comisia de evaluare, dar medicii spun că nu are cum să-şi primească banii pentru că... nu e îndeajuns de bolnav.

RomaniaTV.net
12 feb. 2014, 07:42
REVOLTĂTOR: Are un picior amputat, dar e pus pe drumuri pentru pensie. „Vor să vadă dacă mi-a crescut la loc”

Gabriel Mitroi şi-a pierdut piciorul, în 2011, din cauza diabetului. Medicii au stabilit că suferă de un handicap accentuat. Nemulţumit, bărbatul de 56 de ani a mers în instanţă, iar judecătorii au stabilit că suferă de un handicap grav şi permanent. Cu toate acestea, el este chemat frecvent la reevaluare.

„Este o şicană, din punctul meu de vedere este nemulţumirea faptului ca am contestat toată munca lor şi a comisiei de evaluare şi a serviciului complex.  M-au chemat în trei ani de zile în fiecare an să vadă daca mi-a crescut piciorul şi nu mi-a crescut”, a declarat Gabriel Mitroi.

Tot judecătorii au stabilit ca bărbatul să primească retroactiv, 27.000 de lei. Numai că, legislaţia spune că acesta ar trebui să aibă ambele picioare amputate să poată primi banii.

„Potrivit criteriilor, încadrarea lui poate fi făcută doar daca dânsul are ambele coapse amuptate”, a precizat Daciana Rusu, medic şef în serviciul de evaluare.

„Acea sentinţă se bate cap în cap cu criteriile medico-psihosociale care spune clar că la amputaţia sa încadrarea este de accentuat”, a spus şi Dan Pârvulescu, şeful comisiei de evaluare.

Direcţia de Asistenţă Sociala din Arad se teme acum că, odată creat un precedent, şi alte persoane cu handicap îşi vor cere drepturile în instanţă.