Caz ŞOCANT: Asistentă din Italia, acuzată că a ucis 39 de pacienţi

O asistentă de la un spital din nordul Italiei este acuzată că şi-a ucis aproape 40 de pacienţi, pentru că aceştia sau rudele lor au enervat-o. Toate crimele au avut loc în acest an.

14 oct. 2014, 12:08
Caz ŞOCANT: Asistentă din Italia, acuzată că a ucis 39 de pacienţi

Cazul Danielei Poggiali, în vârstă de 42 de ani, a şocat întreaga Italie. Asistenta medicală din Lugo a fost arestată pentru că ar fi ucis, în luna aprilie, o pacientă de 78 de ani. Bătrâna fusese internată cu o boală uşoară şi era în curs de însănătoşire. Numai că starea ei sa s-a deteriorat brusc, iar femeia a murit, aparent inexplicabil. Analizele făcute au detectat un nivel sporit de clorură de potasiu în sânge. Această substanţă provoacă stop cardiac şi e folosită în execuţii în Statele Unite. S-a dovedit că asistenta îi făcuse pacientei injecţia letală, după ce mai intâi s-au certat.

Pe măsură ce ancheta privind crima a avansat, procurorii au făcut descoperiri tulburătoare. Bătrâna de 78 de ani nu era prima victimă a asistentei. Ea ar fi ucis alţi 38 de oameni, în câteva luni. Asistenta ar fi folosit tot clorură de potasiu, dar această substanţă dispare din organism după câteva zile şi este imposibil de detectat apoi.

Pe parcursul investigaţiei, anchetatorii au descoperit fotografii scandaloase cu asistenta zâmbind în faţa unui cadavru.

Când a fost arestată, asistenta a refuzat să vorbească. Apoi a negat toate acuzaţiile