Caz şocant în Braşov: Un bărbat şi-a ucis soţia şi cei doi copii. Criminalul s-a predat la Poliţie

Un bărbat și-a ucis soția și cei doi copii, un băiat de 13 ani şi o fată în vârstă de 18 ani. După comiterea crimei, bărbat a mers singur la poliţie şi a mărturisit totul. Tripla crimă a avut loc în Braşov. Florin Mircea Buliga a fost reţinut şi este cercetat pentru omor.

RomaniaTV.net
27 mart. 2018, 11:47

Florin Mircea Buliga, în vârstă de 43 de ani, a mers la Poliţie şi le-a spus oamenilor legii că şi-a omorât familia. Poliţiştii au mers imediat la locuinţa bărbatului şi au găsit cadavrul soţiei, o femeie în vârstă de 42 ani, dar şi pe cele ale copiilor. Criminaliştii fac acum cercetări la locuinţa bărbatului pentru a stabili ce anume l-a determinat pe bărbat să comită crimele. Deocamdată, nu se ştie care a fost motivul pentru care bărbatul şi-a omorât soţia şi cei doi copii. 

Florin Mircea Buliga a fost reţinut şi este cercetat pentru omor. În prezent se află în custodia Poliţiei. Cazul este instrumentat sub supravegherea unui procuror de la Parchetul Tribunalului pentru Minori și Familie Brașov.

Surse din cadrul Poliţiei au declarat pentru MEDIAFAX că bărbatul este administratorul unei societăţi comerciale.

„Bărbatul a aşteptat să adoarmă soţia şi copiii, după care i-a înjunghiat. S-a prezentat la Poliţie la ora 13”, au adăugat sursele citate.

Înainte de a-şi omorî familia, bărbatul a avut „o experienţă religioasă, în urma căreia a încercat să se sinucidă”.

O vecină a relatat că a auzit niște țipete, însă nu le-a dat importanță, crezând că se joacă vreun copil. Respectiva a mai spus că familia în care s-a produs tripla crima era una liniștită, aceasta fiind șocată după aflarea terifiantei vești. 

Cum explică un psiholog criminalist TRIPLA crimă de la Braşov: Un comportament extremist, de totul sau nimic

Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a declarat pentru MEDIAFAX că tripla crimă de la Braşov are la bază un comportament extremist, de tip „totul sau nimic”. De asemenea, specialistul spune că bărbatul care şi-a ucis familia poate suferi de psihoză.

Ca un psiholog criminalist nu mă surprinde acest caz, care este unul ce are la bază un comportament extremist. «Mina Minovici» are semnalate cazuri de ucidere de 5 copii, urmate de sinucidere. În ceea ce priveşte acest caz regretabil, trebuie să existe o cauzalitate externă, tradusă în neajunsuri economice, în disperarea aceasta a elementului uman, rodit de frustrare, de anxietate sau de depresie. Poate să existe şi răzbunare, dar şi gelozie”, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Tudorel Butoi.

Psihologul criminalist mai spune că bărbatul care şi-a ucis cei doi copii şi soţia ar putea suferi de un început de psihoză.

„Ceea ce însă este regretabil este că discutăm despre o conduită extremă, de totul sau nimic. Individul nostru îşi sacrifică întreaga famile, se face făptuitor de triplă crimă apoi se predă. Predarea este un gest de descărcare afectivă a frustrărilor care l-au hrănit şi l-au condus către gestul criminal. Poate fi debutul către o psihoză, dar este încă prea devreme pentru o stabili ceva cu exactitate”, a mai declarat Butoi.