Caz şocant: Un român maltrata bătrânii într-un azil din Italia

Un român care lucra ca îngrijitor la un azil pentru persoane cu dizabilitati a fost arestat în Italia pentru că maltrata pacienţii. În urma mai multor plângeri, poliţiştii au instalat camere de luat vederi şi au văzut cât de urât se purtau angajaţii cu pacienţii. 

13 apr. 2014, 10:25
Caz şocant: Un român maltrata bătrânii într-un azil din Italia

Incidentele şocante au avut loc la azilul din Savona, unde sunt internaţi pacienţi cu probleme psihice. Printre îngrijitorii azilului se află şi un român de 23 de ani despre care anchetatorii spun că se află printre cei care au lovit bolnavii. Românul şi ceilalţi 11 îngrijitori au fost surprinşi de camerele de supraveghere instalate de poliţie. La vederea imaginilor difuzate de anchetatori, rudele pacienţilor au reacţionat cu consternare.

Poliţiştii italieni au intrat pe fir în urmă cu câteva luni. Au fost alertaţi de familia unui pacient. Cu ajutorul camerelor video, au strâns dovezile care au dus la arestarea angajaţilor azilului. Unele abuzuri au fost filmate chiar la începutul acestei luni, scrie Ziarul de Iaşi.

Românul şi alţi opt îngrijitori au fost încarceraţi. Alţi trei îngrijitori au fost plasaţi în arest la domiciliu. Cu toţii urmează să dea socoteală justiţiei italiene.