Caz ULUITOR de MALPRAXIS. O bătrână din Baia Mare a fost operată la piciorul sănătos

O bătrână din Baia Mare îi acuză pe medici de malpraxis: femeia a fost operată la piciorul drept, deşi avea probleme la cel stâng. Conducerea Spitalului de Urgenţă Baia Mare a demarat o anchetă pentru a stabili cum s-a ajuns într-o asemenea situaţie.

07 nov. 2014, 07:24
Caz ULUITOR de MALPRAXIS. O bătrână din Baia Mare a fost operată la piciorul sănătos

Imediat ce a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe, medicii au constatat că femeia, în vârstă de 85 de ani, avea o fractură la piciorul stâng. După două zile de la internare, a fost operată. Când a venit să o vadă, nepoata ei a descoperit însă că operaţia a fost făcută la piciorul drept.

„Am vazut ca era operata la piciorul drept. Nu mai stiam in acel moment daca nu imi amintesc eu bine, daca operatia intr-adevar trebuia la piciorul drept sau la cel stang. Mi-am sunat familia, toata lumea isi amintea piciorul stang. Bunica era operata la dreptul”, a declarat nepoata femeii.

CITEŞTE ŞI MOARTE SUSPECTĂ la Spitalul din Bacău: Un tânăr a murit după o banală injecţie

A doua zi, bătrâna a fost supusă unei noi intervenţii chirurgicale. Acelaşi medic a intrat din nou în sala de operaţie. El nu a vrut să comenteze.

Conducerea spitalului a deschis o anchetă.

„Este vorba despre o eroare medicala, pe care dl doctor RADU DRAGOS a recunoscut-o si regreta ce s-a intamplat”, a declarat managerul spitalului.

Directorul spitalului a cerut tuturor cadrelor medicale implicate în acest caz să spună, într-o declaraţie, ce s-a întâmplat în ziua operaţiei.