Caz ULUITOR într-un sector din Capitală. Samsarii, proprietari peste o gură de metrou VIDEO

Situaţie fără precedent: bucureştenii ar putea să rămână fără o gură de metrou din Capitală, care poate intra în proprietatea unei familii. Totul, după o retrocedare ilegală făcută de fostul primar al sectorului 4, Marin Luţu. Edilul a retrocedat hectare întregi din sector care cuprind şi o grădiniţă... din greşeală, spune el. Judecătorii ignoră însă declaraţiile lui iar gura de metrou Apărătorii Patriei poate ajunge acum pe mâna samsarilor.

24 ian. 2015, 15:12
Caz ULUITOR într-un sector din Capitală. Samsarii, proprietari peste o gură de metrou VIDEO

Povestea halucinantă a început în 1998, în mandatul primarului Marin Luţu.

„Primăria sectorului 4 a emis un titlu de proprietate în condiţiile în care era emis deja un titlu anterior, şapte ani mai târziu de la emiterea acestui titlu. Sancţiunea pentru un astfel de act întocmit este nulitatea absolută. Aceşti membri ai comisiei de aplicare a legii 18 au dat declaraţii în cadrul dosarului penal, au recunoscut săvârşirea faptei”, a declarat Cristina Anghel, avocat.

Toţi cei implicaţi în emiterea documentelor şi-au recunoscut vina, însă titlul de proprietate a rămas valabil. Cei afectaţi de decizia magistraţilor dau vina pe mafia samsarilor imobiliari.

„Văzând toate măgăriile care se întâmplă în această ţară cu retrocedăriile în care unii s-au îmbogăţit peste noapte, ca şi acest domn Lăzărescu, care revendică şi gura de metrou, i se cuvine tot Sectorul 4. Instanţele de judecată îl ţin în braţe. Numai în acest titlu de proprietate unde ne aflăm şi noi, revendică două hectare. Şi la Cartea Funciară tot noi suntem proprietari, dar nu putem să ne luăm proprietatea”, a spus Constantin Muraru, păbugit.

Fiica celui care revendică o mare bucată din Sectorul 4 a acceptat, iniţial, dialogul cu jurnaliştii.

Discuţie Reporter- Avocat
– Nu prea mai am aşa multe revendicări.
– Probabil că vi se par puţine dumneavoastră, dar ele includ o gură de metrou. Pentru noi sunt importante, pentru restul bucureştenilor.
– Mă rog! Veniţi la mine la birou.

La birou, femeia a refuzat să vorbească în faţa camerei de filmat. Neoficial, însă, a contestat toate declaraţiile din dosar.

Discuţie Reporter- Fata revendicatorului
– Greşeli nu există.
– A, deşi au recunoscut că au greşit, ei nu greşiseră!
– Nu. Nici nu vreau să vă povestesc în ce condiţii sunt date declaraţiile alea, în faţa Parchetului… nici instanţele astea n-or fi tâmpite toate!

Decizia judecătorilor a fost atacată. în cel mult o lună, însă, ea ar putea deveni definitivă.

Hectare întregi din sectorul 4, care includ o grădiniţă şi o gură de metrou, sunt retrocedate ilegal. Fostul primar, Marin Luţu, precum şi cei care au întocmit actele care stau la baza titlului de proprietate buclucaş şi-au recunoscut greşeala, însă parcela dintre şoselele Giurgiului şi Apărătorii Patriei ar putea încăpea astfel pe mâna samsarilor imobiliari.

Vezi şi: DEZVĂLUIRI în Dosarul Retrocedărilor. Cine a plătit studiile în Elveţia ale unuia dintre fiii lui Năstase