Caz ULUITOR la Constanţa. O femeie a născut în propria maşină şi a ajuns cu copilul ÎN PUNGĂ la spital

O femeie din Constanţa a născut în a doua zi de Paşte în maşina proprietate personală, iar apoi a mers cu copilul în pungă la spital.

RomaniaTV.net
14 apr. 2015, 10:45
Caz ULUITOR la Constanţa. O femeie a născut în propria maşină şi a ajuns cu copilul ÎN PUNGĂ la spital

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Constanţa au avut o surpriză în a doua zi de Paşte. O femeie a venit în faţa lor cu un nou născut în pungă, după ce născuse în maşină, în drum spre spital. Medicii au intervenit de urgenţă, stabilizând atât lăuza, cât şi copilul, şi spun că este o minune că amândoi au scăpat cu viaţă.

Nou-născutul are o greutate de 2,8 kg, iar medicii spun că este o minune că au reușit să scape cu viață și să ajungă la spital.

Şeful Secţiei de Obstretică Ginecologie, prof.univ.dr. Vlad Iustin Tica, spune că acest caz i-a fost prezentat la raportul de gardă şi că nu este primul de acest gen.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, dr. Dănuţ Căpăţână, susţine că bebeluşul a ajuns la UPU cu hipotermie. „Bine că nu s-a exanguinat (pierdere masivă de sânge, n.r). Cordonul nefiind legat, putea să piardă tot sângele. Astăzi sunt bine, sub supraveghere medicală. Copilul are o greutate de 2.800 kg şi respiră spontan. Singurul semn de întrebare este dacă din punct de vedere neurologic nu a avut efecte hipotermia. Se poate întâmpla să apară modificări neurologice”, a declarat dr. Dănuţ Căpăţână, citat de Replica.