Cazanciuc: Mă aştept ca raportul MCV să reflecte obiectiv progresele realizate de România

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat marţi, la Braşov, că se aşteaptă ca Raportul MCV care va fi publicat miercuri, de către Comisia Europeană, să reflecte în mod obiectiv progresele realizate de România până în prezent, transmite Agerpres.

27 ian. 2015, 15:08
Cazanciuc: Mă aştept ca raportul MCV să reflecte obiectiv progresele realizate de România

„(…)Să arate faptul că suntem parteneri oneşti ai tuturor statelor membre, să arate faptul că România este parte integrantă a Uniunii Europene cu lucrurile bune în primul rând şi, dacă mai avem lucruri de făcut, mai avem şi noi în România, aşa cum sunt şi altele de făcut în Bulgaria, Spania, Italia, Grecia, Germania, peste tot. Important este ca în cadrul mecanismului să avem dialog, să arătăm partenerilor europeni ce vrem să facem şi să avem la rândul nostru, în urma acestui proces, o contribuţie la mecanismele europene legate de justiţie”, a afirmat ministrul justiţiei.

Întrebat care crede că ar fi punctele slabe din Raportul MCV, ministrul justiţiei a subliniat că în ultimul timp au fost evoluţii în sistem care vor fi punctate ca atare în cadrul acestui document.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, alături de procurorul general Tiberiu Niţu şi vicepreşedintele CSM, procurorul Bogdan Gabor, au participat marţi la inaugurarea sediilor Parchetelor de pe lângă Judecătorie, Tribunalul pentru Minori şi Familie şi de pe lângă Tribunalul Braşov, o investiţie de 9,1 milioane de lei.