Cazul asistentei medicale acuzată de pruncucidere, rejudecat

Răsturnare de situaţie în dosarul de pruncucidere de la Petroşani, în care o asistentă medicală a scăpat de condamnare după ce şi-a abandonat pruncul la gunoi. Judecătorii au decis repunerea cauzei pe rol, iar cazul se va rejudeca.

08 feb. 2018, 08:29
Cazul asistentei medicale acuzată de pruncucidere, rejudecat

Asistenta medicală a scăpat de condamnare după ce judecătorii de la Tribunalul Hunedoara au primit un raport al medicilor legişti din Bucureşti cu privire la discernământul femeii în momentul comiterii faptei. S-a constatat că există o cauză care înlătură caracterul penal, iar judecătorii au dispus schimbarea încadrării juridice, după care femeia a fost achitată.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara au făcut apel pentru că au constat că există rapoarte medicale ce se contrazic. Au fost mai multe termene, iar magistraţii au stabilit să repună cauza pe rol. Întreg dosarul se va rejudeca.

Femeia în vârstă de 32 de ani a născut singură, şi-a pus bebeluşul într-o pungă de plastic şi l-a aruncat la gunoi. Copilul nu a avut nicio şansă să supravieţuiască şi a murit.