Cazul bunicii ucise de nepotul de 9 ani. Reacţia ministrului Carmen Dan

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, susţine că rolul psihologilor în şcoli este important în a depista nereguli privind atitudinea unui copil, precizând că legislaţia ar trebui îmbunătăţită. Menţiunile, în contextul în care, marţi, un copil de 9 ani şi-a înjunghiat mortal bunica.

30 mai 2018, 10:18
Cazul bunicii ucise de nepotul de 9 ani. Reacţia ministrului Carmen Dan

„Aceste evenimente ne marchează emoţional pe toţi, eu cred că întotdeauna este o cale de a îmbunătăţii legislaţia, cred că o mai bună organizare în planul instrumentelor din domeniul educaţional ar fi binevenit pentru că eu cred că este important să acceptăm că rolul psihologilor în şcoală este foarte important până şi pentru a depista şi armoniza orice lucru care nu ar fi în regulă în atitudinea unui copil”, a declarat Carmen Dan.

Ministrul a lansat o invitaţie la dialog tuturor instituţiilor cu atribuţii atât în domeniul educaţional pentru realizarea unui pachet de legi care să vină în sprijinul copiilor cu probleme de comportament.

„Aţi văzut că în plan guvernamental se fac eforturi pentru a acoperi aceste zone gri din legislaţie şi eu cred că este bine să avem o discuţie serioasă cu cât mai multe instituţii şi să vedem ce se poate face. Vă asigur că există această intenţie şi dorinţă la nivel guvernamental de a adăuga sau îmbunătăţi legislaţia acolo unde este nevoie”, a mai spus ministrul.

O femeie în vârstă de aproximativ 70 de ani a murit, marţi, după ce a fost înjunghiată în locuinţa sa din Capitală de nepotul său în vârstă de 9 ani. Fapta a fost ulterior sesizată printr-un apel la 112 de acelaşi copil, conform unor surse judiciare. După ce poliţiştii au ajuns la faţa locului, au constatat că femeia, în vârstă de aproximativ 70 de ani, prezenta o plagă înjunghiată în zona gâtului, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Capitalei. Paramedicii au constatat ulterior decesul acesteia.

Cazul a fost preluat de Parchetul Tribunalului Bucureşti şi Serviciul Omoruri.