Cazul lui Augustin Lazăr ajunge la Inspecţia Judiciară: Sesizare pe tema dosarelor penale ale lui Iohannis

Coaliția Românilor au transmis, joi, o petiție Inspecției Judiciare prin care cer demararea unei anchete pentru a lămuri dosarele penale ale lui Klaus Iohannis, după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a spus că procurorul general a clasat un dosar al președintelui. 

25 oct. 2018, 16:41
Cazul lui Augustin Lazăr ajunge la Inspecţia Judiciară: Sesizare pe tema dosarelor penale ale lui Iohannis

„În acest sens, s-a cerut prin petiție publicarea „listei cu toate dosarele penale care au existat și/sau există în lucru pe rolul tuturor parchetelor din România din 2000 până în prezent care l-au avut/îl au că subiect pe dl. Klaus Iohannis, actualmente Președintele României, precum și pe membrii familiei dansului”, dată când au fost soluționate precum și publicarea ordonanțelor de clasare dispuse, verificate sau infirmate de procurorul Augustin Lazăr și/sau procurorii din subordinea sa. De asemenea, prin aceeași petiție Romanian Community Coalition a solicitat verificarea informațiilor vehiculate în spațiul public că dl. procuror Augustin Lazăr, în momentul în care a fost numit procuror general, ar fi
fost investigat penal de către DNA”, se arată într-un comunicat transmis de Coaliția Românilor.

Coaliția Românilor este un ONG cu sediul în California și, potrivit descrierii de pe site-ul organizației, are drept scop întărirea democrației și independenței justiției din România.

În petiția transmisă Inspecției Judiciare, se arată:

1. În ceea ce privește clasarile dispuse de procurorul Augustin Lazăr personal sau de procurorii din subordinarea să, în dosare privindu-l pe dl. Klaus Iohannis și familia dansului

a. Lista cu toate dosarele penale care au existat și/sau există în lucru pe rolul tuturor parchetelor din România din 2000 până în prezent care l-au avut/îl au că subiect pe dl. Klaus Iohannis, actualmente Președintele României, precum și pe membrii familiei dansului.

b. Precizarea unității de parchet pentru fiecare cauza și obiectul acesteia, dacă cauza a fost și când a fost soluționată, precum și precizarea dacă soluția în respectivă cauza a fost dispusă, verificată sau infirmată de procurorul Augustin Lazăr sau de procurori din subordinea dansului până la cel mai inferior nivel.

c. Publicarea tuturor soluțiile dispuse, verificate sau infirmate de procurorul Augustin Lazăr, ori de procurorii din subordinea dansului până la cel mai inferior nivel, în cauzele penale privindu-l pe dl. Klaus Iohannis și pe membrii familiei dansului.

d. Verificarea uniformitatii modului în care respectivele soluții au fost dispuse, verificate sau infirmate în cauzele privindu-l pe dl. Klaus Iohannis, dacă asemenea cauze există, raportat la alte cauze în care respectivii procurori au dispus, verificat și/sau infirmat soluții similare.

Inspecţia Judiciară a confirmat, la cererea STIRIPESURSE.RO, primirea petiţiei.