CAZUL ŞOVA, tranşat la CCR. Augustin Zegrean: Noi nu ridicăm imunităţi şi nici nu încuviinţăm arestări

Președintele Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a precizat că judecătorii CCR nu ridică imunități și nici nu încuviințează, sau nu, arestări, ci doar se vor pronunță miercuri asupra constituționalității hotărârii senatorilor în cazul Șova.

06 mai 2015, 08:08
CAZUL ŞOVA, tranşat la CCR. Augustin Zegrean: Noi nu ridicăm imunităţi şi nici nu încuviinţăm arestări

„Noi nu ridicăm imunități, nici nu încuviințăm, sau nu încuviințăm, arestarea unor deputați sau senatori, sau a altor persoane. Noi astăzi vom spune dacă hotărârea pe care ei au adoptat-o și, în sfârșit, au publicat-o este sau nu este conformă cu Constituția„, a declarat Zegrean, la sosirea la sediul CCR.

Curtea Constituțională dezbate miercuri contestația PNL privind hotărârea Senatului referitoare la rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova.

Întrebat dacă votul din Senat ar putea fi reluat în cazul invalidării hotărârii din 25 martie, Augustin Zegrean a răspuns: „Dacă hotărârea ar fi invalidată, nu ar mai exista o hotărâre și atunci ar trebui să ia o altă hotărâre”.

El a subliniat că „totdeauna” CCR dă hotărâri „foarte clare”. De asemenea, întrebat dacă crede că senatorii au ignorat, cu bună știință, Constituția, la votul din 25 martie, Zegrean a răspuns: „Nu. Nu cred. Eu mai degrabă aș spera că n-au cunoscut-o”.

În 23 aprilie, viceliderul grupului PNL din Senat, Tudor Barbu, a anunțat că liberalii depun la CCR o contestație cu privire la hotărârea adoptată în cazul Șova.

Tot în 23 aprilie, președintele CCR, Augustin Zegrean, declara că, în cazul în care va fi declarată neconstituțională hotărârea Senatului în cazul Șova, se va relua votul și se adoptă o altă hotărâre.