Cazul tinerei decedate după ce a născut: Care sunt primele rezultate ale autopsiei

S-a stins la 30 de ani, înainte să-şi poată ţine măcar o dată în braţe fetiţa nou-născută. O complicaţie gravă şi extrem de rară  a împins-o pe Anca Cosma în ghearele morţii. Lichid amniotic în circuitul sanguin, ulterior ajuns în circulaţia pulmonară – acestea sunt primele rezultate macroscopice ale autopsiei efectuate în cazul tinerei de 30 de ani, decedată săptămâna trecută, la scurt timp după ce a născut o fetiţă.

27 iul. 2015, 13:40
Cazul tinerei decedate după ce a născut: Care sunt primele rezultate ale autopsiei

Potrivit specialiştilor, astfel de cazuri au o incidenţă extrem de rară, iar după producerea lor mortalitatea este de 60-70% .

În vederea stabilirii cauzei decesului tinerei, la nivelul Spitalului Judeţean Satu Mare a fost constituită o comisie de anchetă condusă de Florian Vereş, preşedintele comisiei de cercetare a deceselor din spital, alături de care s-au aflat medicii Mircea Dragoş, Liviu Ardelean, Radu Costin şi Aurel Lupşa. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Constantin Demian a declarat. „Acestea sunt, deocamdată, primele rezultate ale autopsiei, stabilite din punct de vedere macroscopic. Rezultatele definitive vor fi stabilite după investigarea microscopică”.

CUTREMURĂTOR. O tânără a murit la scurt timp după ce a născut. Soţul este devastat: „Cum e posibil?”

Reamintim că Anca Cosma, în vârstă de 30 de ani, a murit la Spitalul Judeţean în 23 iulie, după ce a adus pe lume o fetiţă sănătoasă. În dimineaţa zilei de 23 iulie, tânăra, aflată în travaliu, a fost transportată cu ambulanţa la spital, fiind dusă direct la sala de naşteri. Din păcate, în decursul a doar câteva ore, Anca Cosma a făcut două stopuri respiratorii şi unul cardiac, ultimul, în contextul celor constate la autopsie, fiindu-i fatal.

Anca mai avea un copil, un băieţel în vârstă de cinci ani. Rămas fără soţie, Răzvan nu mai are cuvinte să-şi spună durerea. E tată, iar pe cei doi copii îi va creşte singur.