CCR a admis o excepţie de neconstituţionalitate a unor dispoziţii din OUG privind administrarea unor imobile

Curtea Constituțională a României a admis excepția de neconstituționalitate a unor dispoziții din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.114/2013 privind modificarea titularilor dreptului de administrare a unor imobile aflate în domeniul public și privat al statului și pentru modificarea unor acte normative, după ce a luat-o în dezbatere marți, potrivit unui comunicat al CCR.

18 ian. 2017, 15:07
CCR a admis o excepţie de neconstituţionalitate a unor dispoziţii din OUG privind administrarea unor imobile

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.2 și ale art.3 alin.(5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 114/2013 privind modificarea titularilor dreptului de administrare a unor imobile aflate în domeniul public și privat al statului și pentru modificarea unor acte normative sunt neconstituționale. Curtea a constatat că dispozițiile legale criticate au fost adoptate cu încălcarea exigențelor constituționale prevăzute de art.1 alin. (4) și (5) referitoare la principiul separației și echilibrului puterilor și principiul legalității, de art.44 privind dreptul de proprietate privată și de art.115 alin.(4) referitoare la condițiile adoptării ordonanței de urgență a Guvernului”, se arată în comunicatul CCR.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului și instanței de judecată care a sesizat Curtea Constituțională, respectiv Tribunalului București — Secția a IV-a civilă, mai prevede comunicatul.